Banksy'nin çalınan eseri bulundu

 'Balonlu Kız' eseri galeriye geri dönüyor.

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin ikonik eseri "Balonlu Kız", Londra'daki bir galeriden çalındıktan kısa süre sonra polis tarafından bulundu. Olayla ilgili olarak iki kişi hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Eserin çalınması 8 Eylül'de gerçekleşti ve Londra polisi, hızlı bir operasyonla çalınan eseri ele geçirdi. Olayla bağlantılı olarak Larry Fraser (47) ve James Love (53), perşembe günü mahkemeye çıkarıldı. Yetkililer, eserin ait olduğu galeriye geri iade edileceğini açıkladı.

Banksy'nin "Balonlu Kız" eseri, kalp şeklinde kırmızı bir balona uzanan bir kız çocuğu figürünü tasvir ediyor. İlk kez 2002 yılında doğu Londra'daki bir duvarda ortaya çıkan bu eser, daha sonra sınırlı sayıda baskı olarak çoğaltıldı. Eserin 2018 yılında çerçevelenmiş bir versiyonu, bir müzayedede 1 milyon sterlinin üzerinde bir fiyata satıldı. Ancak, satıştan hemen sonra eserin içine yerleştirilen bir mekanizma devreye girerek eseri kısmen imha etti.

İlginç bir şekilde alıcı, bu duruma rağmen eseri satın almayı kabul etti ve eser "Çöp Kutusunda Aşk" olarak yeniden adlandırıldı. Bu olaydan üç yıl sonra, eser Londra’da düzenlenen bir müzayedede 18,5 milyon sterlin gibi rekor bir fiyata tekrar satışa sunuldu.

Banksy'nin eserleri, sadece sanatsal değerleriyle değil, aynı zamanda toplumda yarattıkları etkilerle de geniş kitlelerce takip edilmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme