• Haberler
  • İzmir
  • Banu Aşkın İnce: İzmir'de yaşanacak değişim Türkiye'ye sirayet edecek

Banu Aşkın İnce: İzmir'de yaşanacak değişim Türkiye'ye sirayet edecek

19-20 ekim tarihlerinde gerçekleşecek baro başkanlığı seçimlerine İzmir Avukat Hareketi'nin adayı olarak giren Banu Aşkın İnce, göreve gelmeleri halinde, 'Geri gönderme merkezlerinde, emniyet müdürlüklerinde, cezaevlerinde avukatlarımızın olduğu her yerde olacağız' dedi.

19-20 ekim tarihleri arasında Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleşecek İzmir Baro Başkanlığı seçimi için 4 isim yarışacak.
Çağdaş Avukatlar Grubu adına mevcut İzmir Barosu Başkan Sefa Yılmaz, ikinci dönemi için yeniden aday olurken, İzmir Avukat Hareketi'nin adayı Banu Aşkın İnce, Mücadeleci Avukatlar Grubu'nun adayı Tacettin Çolak ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı Sercan Altunordu oldu.

Seçime günler kala başkan adayları ve yönetimlerindeki isimler, çalışmalarına hız verirken, mevcut başkan Sefa Yılmaz'ın temsil ettiği Çağdaş Avukatlar Grubu'nun 3 seçimdir sandıktan 1. olarak çıkması dikkat çekiyor.

İZMİR BARO TARİHİNİN EN GENÇ ADAYI

İzmir Avukat Hareketi'nin adayı Banu Aşkın İnce, projelerini ve adaylık sürecini Yeni İzmir Gazetesi'ne özel anlattı.

İzmir Baro seçimleri tarihinin en genç adayı olarak seçime giren Avukat Banu Aşkın İnce, 6 yıldır görevde olan yönetimin yorulduğunu ve dinlenmeleri gerektiğini belirterek, "1908 yılında kurulduğu kabul edilen İzmir Barosu'nun bugüne kadar sadece bir tane kadının başkanı oldu. O da 2010-2013 yıllarında görev yapan Sema Pekdaş'dı. Günümüzde yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğu İzmir Barosu'nu bir kez daha bir kadın temsil etmesi gerektiğini düşünerek bu yola çıktım" dedi.

"KADINLARIN VE GENÇLERİN ÖNCÜ OLDUĞU BİR DÖNEME GİRDİK"

Mevcut yönetimin özellikle mesleki sorunların çözümüne yeterince çözümler üretememesinden dolayı değişimin gerekli olduğunu söyleyen Avukat Banu Aşkın İnce, İzmir'in yeniliğin değişimin simgesi olmasından dolayı İzmir Barosu'nda yaşanacak bir değişimin tüm Türkiye'ye sirayet edeceğine inandığını belirterek, "Mevcut sorunlarımızla baromuzun yeterince aktif çalışmadığını düşünüyoruz. Biz genç bir kuruluşuz ama daha çok sahada olan bir oluşumuz. Yani bizim bütün avukat arkadaşlarımız aktif olarak avukatlık yapmaya devam eden, geçim kaygıları devam eden insanlardan oluşuyor O yüzden de sorunları daha iyi bildiğimizi düşünüyoruz. Altı yıldır yönetimde olan bir gruba karşı yarışıyoruz. Ben eğer seçilirsem İzmir Barosu tarihinde yönetime gelmiş en genç kadın başkanı olacağım. Türkiye genelinde özellikle son seçimler sonrasında siyasette kadınların ve gençlerin daha öncü olduğu bir döneme girdiğimizi düşünüyorum. O yüzden de İzmir Barosu'nda yaşanacak bir değişimin tüm Türkiye'ye sirayet edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

AVUKATLARIN TEMEL SORUNLARI NELER?

Avukatların ekonomik ve itibar olmak üzere 2 temel sorunu olduğuna dikkat çeken Aşkın İnce, "Avukatlarımızın biri ekonomik, biri de itibarla ilgili ciddi sorunları olduğunun farkındayız. Tabii ki ücretlerle ilgili iyileştirmeler yapılmalı, bir taban ücretinin belirlenmeli, baron bunu denetlemesi, uygulanıp uygulanmadığı yönünde bir denetim mekanizması kurulması gerekiyor. Onun da dışında bazı şeylerin tabii ki değişmesi için, iyileşmesi için, kanun değişikliği gerektiren konular var. Bizler de bunun bilincindeyiz. Baroların yapabileceği şeylerin sınırlı olduğunun farkındayız. Bunlarla ilgili de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde belki ayda bir belki iki üç ayda bir yönetim kurulu üyelerimiz meclise giderek komisyonlara katılarak, milletvekilleriyle doğrudan temas içerisinde olarak bizim mevcut aksaklıklarımızı, eksikliklerimizi aktarabilecekleri, iletişim kurabilecekleri bir lobi faaliyeti yürütmek gibi bir projemiz var. Dolayısıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla barışık çalışmalar yürüten bir politika hazırladık" ifadelerini kullandı.

"DAHA DİNAMİK BARO GÖRECEKLER"

Son olarak şeffaf ve sahada aktif bir yönetim olacaklarını söyleyen Banu Aşkın İnce, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

"Şeffaflık bizim için çok önemli, Şeffaf bir baro görecek meslektaşlarımız. Çünkü şu an seçime on beş gün kaldı ancak halen faaliyet raporları yayınlanmadı. Biz baromuzun iki yıldır ne yaptığını bilmiyoruz. Biz bunun bu kadar uzun periyotlarda değil 3 aylık, 6 aylık periyotlarla düzenli olarak meslektaşlarımızla paylaşacağız. Bunun dışında bütün kararları da paylaşacağız. Baro Meclisi kuracağız, belki iki yılı beklemeden her üç ayda bir, bir araya gelip hem yaptıklarımızı anlatacağız hem de meslektaşlarımızın bizden yapılmasını istediği taleplerini dinleyeceğiz Dolayısıyla meslektaşlarımız daha interaktif bir baro görecekler. Daha dinamik bir baro görecekler. Çünkü biz gidip Alsancak'taki merkez binamızda sabahtan akşama kadar oturarak meslektaşlarımızın bize gelmesini beklemeyeceğiz. Bir sürü adliyede bizi görecekler, hep yanlarında olacağız. Geri gönderme merkezlerinde, emniyet müdürlüklerinde, cezaevlerinde her yerde mutlaka temsil yetkisi olan bir arkadaşımız olacak ve avukatları yalnız bırakmayacağız."

Banu Aşkın İnce'nin yönetim kurulunda yer alan isimler şu şekilde:

Banu Aşkın İnce: İzmir'de yaşanacak değişim Türkiye'ye sirayet edecek

Bakmadan Geçme