Bardacık incirinde hasat vakti

Kendine özgü lezzeti ile diğer incir türlerinden ayrılan ve incir severlerin gözdesi olan bardacık incirinde hasat...

Kendine özgü lezzeti ile diğer incir türlerinden ayrılan ve incir severlerin gözdesi olan bardacık incirinde hasat vakti geldi. Dünyada çok az yerde yetişen bardacık incirinin ilk hasadı hafta sonu yapıldı. Önümüzdeki bir kaç gün içinde ise tüm incir bahçelerinde hasada başlanacak. Bardacık incirinin bu yıl ortalama 65 liradan satılması bekleniyor.

ÇAPAK’TA İNCİR BORSASI OLUŞTU

Lezzeti ile yazlık lüks oteller olmak üzere büyük marketlerin dikkatini çeken bu incir çeşidi sayesinde Çapak Mahallesi’nde, 2008 yılında incir pazarı oluşturulmuştu. Sabahın erken saatlerinde incir bahçelerine giden üretici, topladığı mahsulünü, mahalle meydanında bulunan alıcılara satıyor. İstanbul, Ankara, Bodrum ve Çeşme gibi bölgelerin yanı sıra yurt dışına da gönderilen Bardacık inciri aromasıyla fark oluşturuyor.

Torbalı’nın birçok bölgesinde incir üretimi yapılmasına rağmen, yoğunluk Çapak bölgesinde. Bir zamanlar Ege Bölgesi’nin incir üssü olan Torbalı’daki incir ağaçları zamanla yerini zeytin ağaçlarına bıraktı. Ancak, Çapak’ta ise tam tersi yaşanıyor. Bardacık inciri kalitesi ve lezzeti ile büyük ilgi görüyor. Lezzeti ile fabrikaların ve büyük marketlerin dikkatini çeken bu incir çeşidi sayesinde Çapak Mahallesi’nde, 2008 yılında incir pazarı oluşturuldu. Sabahın erken saatlerinde incir bahçelerine giden üretici, topladığı mahsulünü, mahalle meydanında bulunan alıcılara satıyor. Mahalle içerisinden ve ilçe dışından gelen alıcılar, her gün 3 tonluk bardacık inciri alımı yapıyor. Sabah 07.00’de açılan pazar 09.30’a kadar ürün alımı gerçekleştiriyor.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme