• Haberler
  • Siyaset
  • Başak Demirtaş İzmir'den seslendi: Seçim Selo'yu getirsin

Başak Demirtaş İzmir'den seslendi: Seçim Selo'yu getirsin

Berivan KAYA- Özlem KARA/ YENİ İZMİR- Yeşil Sol Parti'nin İzmir mitingi bugün Gündoğdu Meydanı'nda büyük bir...

Başak Demirtaş İzmir'den seslendi: Seçim Selo'yu getirsin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Berivan KAYA- Özlem KARA/ YENİ İZMİR- Yeşil Sol Parti’nin İzmir mitingi bugün Gündoğdu Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Mitinge HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş milletvekili adayları, Barış Anneleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

“BU SEÇİM SELO’YU GETİRSİN”

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, “Bugün burada olmak benim için çok büyük bir onur. Sizlere Edirne zindanından Selahattin’in hasret dolu selamlarını getirdim. Biz ailecek İzmir’i ayrı bir seviyoruz. Biliyorsunuz Selahattin burada Hukuk Fakültesi okumadan önce Buca’da işletme fakültesini okudu. Biz ara ara İzmir’e gelir gezerdik. İnşallah yakın zamanda yine gezeceğiz, bu da beni sözüm olsun. Seçime saatler kaldı ama İzmir kararını vermiş. Bu meydan bunun göstergesi. Ben bu meydana baktığımda kocaman yeşil sol ailesi görüyorum. 14 Mayıs demokrasi zaferine hazır mısınız? 1 oy Yeşil Sol Partiye 1 oy Kılıçdaroğlu’na. Partimizin mecliste güçlü olması çok önemli. Yeşil sol parti kadının sesi demek. Yeşil Sol Parti Kürtlerin, Türklerin Alevilerin, Sunnilerin, esnafın, emekçinin nefesi demek. Bir tek oyumuz bile boşa gitmemeli. Sandıklar genç arkadaşlarımıza emanet. Halkımızın atacağı her oy sizlere emanet. Bu seçim bizler için 2 oy kullanacağımız bir seçim değil. Bu seçim barışın adaletin kapılarını açacak seçimdir. Bu seçim kapalı kapıları açacak seçimdir. 14 Mayıs günü Anahtarda çözüm de sizlerde olacak. Elinizdeki mührü burada vahşice katledilen Deniz Poyraz için kullanacak mısınız? Bizler sizlere güveniyoruz. Vekil arkadaşlarımız önce Allaha sonra sizlere emanet. 14 Mayıs günü çok büyük mesajlar veriyoruz. Bu seçim en çokta bence bizler açısından tarihi öneme sahip. Karşımızda kadın düşmanı bir ittifak var. İstanbul Sözleşmesi’ni 1 gecede kaldırdılar. Bizlere okumama, sokağa çıkmama görevi verildi bizler bunu kabul etmiyoruz siz bize ne yapacağımızı söyleyemezdiniz. Ne giyeceğimize, kaç çocuk yapacağımıza sizler karar veremezsiniz. 14 Mayıs’ta karanlıktan aydınlığa kadınlar kavuşturacak. 14 Mayıs günü o özgürlük meşaleleri elimizdeki mühür olacak. En güçlü bir şekilde mührü kullanacaksınız. Bu seçim adalet özgürlük ve Selo’yu getirsin” dedi.

“BİN KEZ BUDADILAR, YİNE ALANDAYIZ”

Yeşil Sol Parti İzmir İl Sözcüsü Hüseyin Çağlar konuşmasında , “Her defasında bizi yok etmek isteyenlere, diz çöktürmek isteyenlere hayır biat etmeyeceğiz. Eşit, demokratik, barış içinde bir yaşam için hoş geldiniz. Bin kez budadılar ama yine çiçekteyiz, yine meyvedeyiz, yine alanları doldurduk ne mutlu bizlere. Sizi yeşil sol parti İzmir il örgütü olarak sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 2 gün kaldı, buradayız, birlikteyiz ve başaracağız” dedi.

“BAZILARINI KORKU SALMIŞ”

HDP İzmir İl Eş Başkanı ise açıklamasında, “Değerli yoldaşlar bugün burada olmamız çok önemli. Bu meydan bir teşekkürü ve kendiyle gurur duyduğunu hissetmeli. 1 aydır gece gündüz demeden ev ev partimizin sesini ve önünüzdeki dönemin işaretini taşıyanlarla dolu bir meydan. Yeni yaşamı bizler kuracağız. Bazılarını bir korku salmış. Bu zamana kadar çaldıklarını elinden kaybetme korkusu. Evet gerçek bir korku elinden alacağız. Birinci görevimiz bu olacak. Ama sadece elinden haksız yere aldıkları korku değil bu zamana kadar yaptıklarının korkusu. AKP-MHP’nin bütün suçlarına karşı hesap sormaya var mısınız? Hesap sonra irademizi 15 Mayıs’tan sonra da büyütmeye var mıyız. 14 Mayıs’ta onları sandığa gömeceğiz. 15 Mayıs’tan itibaren elimizdeki anahtarı bu ülkenin güzellikleri için kullanacağız” dedi.

“BİZ BIRAKIR MIYIZ HİÇ?”

14 Mayıs için çarpıcı mesajlar veren TÖP Sözcüsü Juliana Gözen, “İstanbul Sözleşmesini bırakmayan kadınlar merhaba! Bornova’dan Buca’ya üniversitesini sermayeye, tarikata karşı savunan Deniz Poyraz’ın yoldaşları merhaba! Yeni bir başlangıca, yeni bir yaşama güç verdiniz. 2 gün kaldı. Ülkemizi cehenneme çeviren açlık ve zulüm iktidarını tarihin çöp sepetine göndermemize 2 gün kaldı. Bugün açıklama yapmış saraydaki, gerekirse 15 Temmuz gecesi olur demiş. Buradan saraylıya sesleniyoruz seni 14 Mayıs’ta sandığa gömmeye geliyoruz. Bugün enkaz altında binlerce insan can verirken çadır satan istifa etmiş. Ona da sesleniyorum kaçamazsınız bu halkın önünde hesap vereceksiniz. Halkımız soruyor, kaybederlerse giderler mi, yahu esas soru bu değil. Esas soru biz kazanırsak bırakır mıyız hiç. 645 haftadır yakınlarını bulmak için nöbet tutan cumartesi anneleri, Şenyaşar ailesi bırakır mı hiç? Evine ekmek götürmek için sabahtan akşama kadar çalışan emekçi iradesini terk eder mi? Bir saniye bile güvende olmayan kadınlar bırakır mı? Hiçbir iktidara baş eğmene Kürt halkı bırakır mı hiç? Ne irademizi, ne hayatımızı ne hakkımızı kimseye teslim etmiyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın bugüne kadar engelleri aşıp yeni yol açtıysak seçimden sonra da açacağız. Seçimden sonra daha güçlü yan yana geleceğiz. Nerede bir zulüm varsa buradaki gibi dimdik karşılarında dikileceğiz. Bu topraklara, bu coğrafyaya insanca bir yaşam gelecek. Buradaki irade bizler getireceğiz. 2 gün sonra zafer şarkılarımızı buradan söylemek için sözleşelim, mutlaka kazanacağız” dedi.

“1 OY KILIÇDAROĞLU’NA 1 YOL YSP’YE”

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ise açıklamasında, “Size gavur İzmir diyenlere bir sözüm var. Onların başına İzmir kadar taş düşsün diyeceğim o taşa yazık. Neden gavur diyorlar biliyor musunuz TBMM’nin 3. Büyük partisi HDP’nin il binasında Deniz Poyraz kardeşimizi katlettiler inadına buradayız onun için bunu diyorlar. Grev yasakladılar İzmir’de işçiler yasağı tanımıyoruz dedi onları dize getirdi. Neden öyle diyorlar, konser yasaklıyorlar, o yasakladıkları konserden sonra milyonlar burada toplanıyor onu hazmedemiyorlar. İzmir size boyun eğmez anlamadınız mı? Gençler, onları göndermeye hazır mısınız? Duyanlara duymayanlara diyor, bizde ona diyoruz ki aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor. Sana güle güle tek adam.  Bir de soğan hikayesi var beni bir soğana harcayacak mısınız diyor? Mahsuni şerif ne diyor; yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. 14 Mayıs akşamı yoksul sırtından doyanlara son veriyoruz. Sizi soğanla, patatesle gönderiyoruz. Biz Emek ve Özgürlük İttifakıyız. Giden gidecekte yerine ne gelecek? Biz emek, özgürlük, laiklik, Kürt sorununa demokratik çözüm diyoruz, yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği diyoruz. Biz aleviler ve tüm ezilen inançlar için eşit yurttaşlık istiyoruz. 15 Mayıs’ta emeğin ve demokrasinin kapılarını açacağız. Bir söz daha istiyorum. Diğer muhalefet partileri dediler ki 500 bin sandık görevlisiyle başındayız, bir 500 binde biz ekliyoruz, var mısınız? Seçim bürolarımıza bekliyoruz. Herkes bu halkın demokratik iradesine saygı duyacak. Biz tek adam gitsin diye, başkanlık seçiminde aday göstermedik. Oylar Sayın Kılıçdaroğlu’na dedik. Parlamento seçiminde oylar Yeşil Sol Parti’ye. Mutlaka başaracağız” diye konuştu.

SANDIK UYARISI

Sandık güvenliği hakkında konuşan ESP Eş Başkanı Özlem Gümüştaş, “ Bir şeyi açık konuşalım. AKP- MHP faşist rejimi yıllarca trafolara giren kedilerle, kayyumlarla, savaş işgal sömürü politikalarıyla bitirtemedi bugün çok büyük bir rejim kriziyle 14 Mayıs’a kadar geldiler ve artık yolun sonundalar. 14 Mayıs seçim sonuçlarını gasp etmenin planlarını yapıyorlar. HÜDA-PAR’a sandıkları teslime diyorlar. Polislere hazır bekleme emri veriyorlar. “ Günleri gelecek bekleyin” diye saldırı emri veriyorlar.14 Mayıs halkalarınızın eşitlik adalet mücadelesi için kritik bir gündür. 14 Mayıs iktidarın siyasi iradeyi gasp etmek için her şeyi ortaya koyacağı gündür. Biz öncelikle sandık güvenliği için buradayız. İşte vazgeçmeme iradesi bunun için var. Sandıklardan ayrılmayalım, oylarımıza sahip çıkalım. 15 Mayıs’ta kazanımı güvenceleyecek olan şey bizim direncimizdir. Başaracağız yoldaşlar” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme