Başarılı üreticiye gübre desteği

Denizli Buldan'da 'Kekik Üreticilerinin Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarına Entegre Edilmesi' projesinde başarılı olan üreticilere...

Denizli Buldan’da ‘Kekik Üreticilerinin Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarına Entegre Edilmesi’ projesinde başarılı olan üreticilere belge ve organik gübreleri törenle dağıtıldı. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından desteklenen “İhracata Yönelik Entegre ve Kontrollü Kekik Yetiştiriciliği (EKÜY)” ve “Denizli İlindeki Kekik Üreticilerinin Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamalarına Entegre Edilmesi” projeleri çerçevesinde Buldan ilçesine bağlı Çamköy Mahallesinde gerçekleştirilen törende proje sonucunda başarılı olan üreticilerimize EKÜY Belgeleri verilerek, organik gübre dağıtımı yapıldı. Törene İl Müdür Vekili Saffet Üge, il ve ilçe teknik personeli ve kekik üreticileri katıldı.

İl Müdürü Vekili Saffet Üge,“İlimizde kekik üretimi 1994 yılında başladı ve o yıldan bu yıla kadar her yıl düzenli bir şekilde artarak yaklaşık 200 bin dekara ulaştı. Bu yıl sektörde pazarlama sorunları yaşanmaktadır. Geniş bir perspektif ile değerlendirdiğimizde pazarlama sorununun bazı nedenleri olduğunu görüyoruz. Bunlardan birincisi bütün dünyayı etkileyen pandemi. Bu döneminde kekik başta olmak üzere tıbbi ve aromatik bitkilerde ciddi talep artışları yaşandı. Bu talep artışı İlimizde 40-50 bin dekar yeni kekik dikimine neden oldu. 2023 yılına geldiğimizde ise tıbbi ve aromatik bitkilerde pandemiden kaynaklanan talep artışının ortadan kalktığını görüyoruz. Bu yıldan itibaren mevcut ekim alanlarımız korumak kaydıyla yeni ekim alanları tesis etmek yerine, ürünlerimizi daha nitelikli hale getirmek istiyoruz” dedi.

İHA

Bakmadan Geçme