Başkan Ceritoğlu Sengel, Adıyaman'da

Efes Selçuk Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel, TBB'nin Adıyaman'da düzenlenen encümen toplantısına katıldı.

Toplantıya, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ev sahipliği yaptı.

Başkan Ceritoğlu Sengel, Adıyaman'da

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 6 Şubat Depremi'nin ardından geçen 18 aylık süreçte depremden etkilenen illerin mevcut durumu değerlendirildi ve gelecekte atılacak adımlar masaya yatırıldı. Toplantı öncesinde Başkan Ceritoğlu Sengel, Başkan İmamoğlu ve diğer encümen üyeleriyle birlikte Adıyaman Deprem Şehitliği’ni ziyaret etti.

İlk İlçe Belediye Başkanı Olarak Toplantıya Katıldı

Başkan Ceritoğlu Sengel, Adıyaman'da

Haziran ayında yapılan TBB seçimlerinde, encümen üyeliğine seçilen ilk ilçe belediye başkanı unvanını kazanan Filiz Ceritoğlu Sengel, toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Sengel, toplantının ana gündem maddesinin 6 Şubat Depremi olduğunu belirterek, "Adıyaman’da Sayın Abdurrahman Tutdere’nin ev sahipliğinde, Sayın Ekrem İmamoğlu başkanlığında Encümen Toplantımızı gerçekleştirdik. TBB encümeni olarak depremden etkilenen il, ilçe, büyükşehir ve belde belediyelerine yönelik araç ve çöp konteyneri desteği sunulması kararı aldık. TBB olarak depremden etkilenen 11 ilimize 89 araç ve 6.000 konteyner desteği sağlıyoruz," dedi.

Deprem Sonrası Eylem Planı ve Rapor Hazırlığı

Toplantıya ilişkin diğer ayrıntıları da paylaşan Başkan Ceritoğlu Sengel, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasına dikkat çekti. "Bugün Adıyaman Deprem Şehitliği’ni ziyaret ettik ve acılarımızın ne kadar taze olduğunu bir kez daha anladık. Yaraları sarmak için yapılacak daha çok iş var. Bu kapsamda, TBB olarak deprem bölgesine dair bir rapor hazırladık. Bu raporun bütün içeriğiyle, çıkarılan derslerle birlikte kamuoyu ile paylaşılması hususunda adımlar atacağız," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Başkan Sengel, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan eylem planının detaylarını da açıkladı: "11 ili kapsayan bir komisyon kuracağız. Bu komisyona tüm siyasi parti temsilcilerini ve konunun tüm paydaşlarını davet edeceğiz. Depremden etkilenen belediyelerimiz için kardeş belediyeler belirlenecek ve bu şekilde yaralarımızı saracağız."

Adıyaman Halkı ile Buluşma

Toplantının ardından, TBB Encümen Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel, Başkan Ekrem İmamoğlu ve diğer birlik üyeleri, Adıyaman esnafını ziyaret ederek halkla bir araya geldi. Bu ziyaretlerle, depremden etkilenen bölge halkının yanında olduklarını bir kez daha gösteren TBB heyeti, dayanışma mesajlarını iletti.


 

Bakmadan Geçme