• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Çiçek sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Başkan Çiçek sel bölgesinde incelemelerde bulundu

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağışların sele dönüşmesi sonucu mağdur olan mahalleleri ziyaret ederek, belediye ekiplerinin yürüttüğü yardım çalışmalarını yerinde inceledi.

İzmir'in Menderes ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun yağış, kısa sürede sele dönüşerek bölge genelinde ciddi hasarlara neden oldu. Özellikle sahil bölgeleri yoğun olarak etkilendi. Yaşanan felaketin ardından hızla harekete geçen Menderes Belediyesi, selden zarar gören mahallelere yardım ekiplerini sevk etti. Belediye Başkanı İlkay Çiçek, ekiplerin çalışmalarını bizzat yerinde inceleyerek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediye Tüm İmkânlarıyla Sahada

Menderes Belediyesi, sel felaketine karşı seferberlik ilan ederek tüm araç, ekipman ve iş makineleriyle bölgedeki müdahale çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Selden etkilenen mahallelerde su tahliye, yol açma ve temizlik çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, belediye ekipleri mağdur olan vatandaşların sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için yoğun bir mesai harcıyor.

Başkan Çiçek: "Vatandaşımızın Yanındayız"

Olayla ilgili açıklama yapan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, sel felaketinin özellikle sahil bölgelerinde büyük etki yarattığını belirtti. Çiçek, "Sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun yağış ne yazık ki sel felaketine yol açtı. Özellikle Ahmetbeyli Maydonoz, Özdere Cumhuriyet, Çukuraltı ve Orta Mahalle 14 Evler bölgeleri bu afetten en fazla etkilenen yerler arasında. Belediye olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya ve sorunları çözmeye yönelik tüm gücümüzle sahadayız. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum" dedi. Başkan Çiçek ayrıca, selin yarattığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi için belediyenin tüm birimlerinin sahada olduğunu ve çalışmalara aralıksız devam edeceklerini vurguladı.

Ekipler Aralıksız Çalışıyor

Selin yol açtığı tahribatın giderilmesi adına belediye ekipleri, yoğun bir çalışma programı yürütüyor. Özellikle selin etkili olduğu mahallelerde su tahliye işlemleri ve hasar tespit çalışmaları hızla devam ediyor. Mahalle sakinlerine destek amacıyla temel ihtiyaçların karşılanması için de çeşitli yardım faaliyetleri sürdürülüyor. Menderes Belediyesi, selin yol açtığı sorunların kısa sürede ortadan kaldırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Bakmadan Geçme