Başkan Denizli, Yerel Tohum Merkezi'nde 

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'nde özel gereksinimli çocuklar ve gençlerle bir araya gelerek tohum ayıklama ve ekme etkinliği gerçekleştirdi.

Başkan Denizli, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Tohumlar geleceğimizin sembolleridir. Sizlerin elleriyle dikilen her bir tohum, sevgiyle büyüyüp filizlenecek ve bize daha güzel yarınlar sunacaktır” dedi.

Tohum Merkezinde Eğitim ve Deneyim

Çeşme’nin bereketli topraklarında kök salan ve geçmişin izlerini geleceğe taşıyan Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi, atalık tohumların korunması ve çoğaltılması misyonuyla faaliyet gösteriyor. Merkez, bölge üreticileri ve yerel tohum severlerle buluşarak toprakla buluşmanın en saf halini sunuyor. Geniş tohum koleksiyonu, yerel biyoçeşitliliği korumak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek için önemli bir adım olarak Çeşme’nin kalbinde yer alıyor.

Özel Gereksinimli Çocuklara Eşsiz Deneyim

Merkezde düzenlenen etkinlikte, özel gereksinimli çocuklar ve gençler, tohum ayıklama ve ekme işlemlerini gerçekleştirdi. Etkinliğe Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Tarımsal Hizmetler Müdürü Mustafa Şerif Vural, Ziraat Mühendisi Sinem Tetik ve aileler katıldı. Ziraat Mühendisi Sinem Tetik, çocuklara tohum çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgi verdi. Çeşitli ata tohumlarının yer aldığı merkezde, çocuklar fasulye ayıklayarak bu tohumları saksılara ekti. Etkinlik, fide üretimi için kurulan 300 metrekarelik sera ziyareti ve tohum depolama bilgileriyle devam etti.

Geleceğe Yatırım

Başkan Denizli, “Tohumlar geleceğimizin sembolleridir. Hep birlikte, tohumları toprağa emanet ederek doğayla bağ kuruyoruz. Sizlerin elleriyle dikilen her bir tohum, sevgiyle büyüyüp filizlenecek ve bize daha güzel yarınlar sunacaktır. Birlikte doğanın ve toprağın gücünü keşfediyoruz” dedi. Ayrıca, Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'nden her yıl nisan ayında 50 bin adet fide üretimi yapılarak üreticilere ücretsiz dağıtılıyor. Başkan Denizli, önümüzdeki yıl bu miktarı artıracaklarını ve yerel ekonomiye destek sağlamayı sürdüreceklerini belirtti.
Etkinlik, üretilen yerel Ovacık Kavunu ve dondurma ikramıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme