Başkan Duman ile yoğun yangın mesaisi

Yangın, Buca Gaziemir arasında başlayarak Zafer Mahallesi ve Sarnıç bölgesine kadar ilerledi. Başkan Duman, 17 kişilik...

Yangın, Buca Gaziemir arasında başlayarak Zafer Mahallesi ve Sarnıç bölgesine kadar ilerledi. Başkan Duman, 17 kişilik Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT), 5 araç ve 2 arazöz ile bölgede olduklarını belirterek, vatandaşları yangın tehlikesine karşı daha dikkatli olmaya çağırdı.

YANGINLA MÜCADELEDE YOĞUN ÇABA

Dün öğle saatlerinde başlayan yangın, Zafer Mahallesi’nden Sarnıç bölgesine kadar ilerleyerek yerleşim yerlerini tehdit etti. Buca Belediyesi ekipleri, yangının başladığı noktada ilk müdahaleyi gerçekleştirdikten sonra, yerleşim yerlerine yaklaşan alevlere karşı Sarnıç bölgesinde yoğun bir mücadele verdi. Yangının evlere sıçramaması için büyük çaba gösteren ekipler, yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına da katıldı.

BAŞKAN DUMAN’IN KOORDİNASYONU

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yangın süresince çalışmaları bizzat koordine etti. Duman, “Buca Belediyesi olarak 17 kişilik ekip, 5 araç ve 2 arazöz ile söndürme çalışmalarına katıldık. Su tankerlerimiz yangın boyunca tüm gün ve tüm gece bölgeye su taşıdı. Ekibimiz yangının evlere sıçramasını engellemek için rüzgâra karşı yoğun bir mücadele gösterdi” dedi.

TOPLUM BİLİNCİ VURGUSU

Orman yangınları konusunda toplumda bir bilinç oluşması gerektiğine dikkat çeken Başkan Duman, “Bugün burada yangının evlere sıçramasının engellenmesi ile büyük bir felaketin önüne geçildi. Ancak yaz sıcaklıklarının artması ile bölgemizde yangınların arttığını gözlemliyoruz. Ormanlarımız gözlerimizin önünde yanıyor ve bu durum bizleri çok üzüyor. Halkımız daha bilinçli davranmalı; ormanlık alanlarda mangal ve ateş yakılmamalı, sigara izmaritleri doğaya atılmamalı” ifadelerini kullandı.

HAYVANLAR GÜVENDE

Buca Belediyesi, yangın bölgesindeki hayvanları da unutmadı. Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekibi, yangın bölgesinden kurtarılan hayvanlara ilk müdahaleyi yaparak, hayvanları hızla yangın bölgesinden uzaklaştırdı.

TOPLUMUN DİKKATİ GEREKİYOR

Başkan Duman, yangınların önlenmesinde halkın dikkatli ve bilinçli olmasının önemini vurgularken, yangın sırasında gösterilen dayanışmanın ve hızlı müdahalenin felaketlerin önüne geçebileceğini belirtti. Buca Belediyesi, yangınlarla mücadelede kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

ALİ ÖZKAYA 

 

Bakmadan Geçme