• Haberler
  • Genel
  • Başkan Duman: Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat

Başkan Duman: Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca’da saldırıya uğrayan sokak köpeğini ziyaret etti. Köpeğin sağlık durumuyla ilgili...

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca’da saldırıya uğrayan sokak köpeğini ziyaret etti. Köpeğin sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için Buca Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden bilgi alan Başkan Duman, can dostunun acil şifaya kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Olay, Buca Mustafa Kemal Mahallesi’nde geçen gece sabaha karşı meydana geldi. İki kişi tarafından yapılan saldırı sonucunda ağır yaralanan sokak köpeği, mahalle sakinleri tarafından hızla yakındaki bir kliniğe götürüldü. Köpeğin kan kaybı ve vücutta oluşan ödem nedeniyle iç kanama riski bulunması sebebiyle yoğun bakıma alındığı belirtildi. Başkan Duman, dün akşam veteriner hekimlerin durumunu yakından takip ettiği can dostu ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve desteklerini sundu.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Başkan Duman, yaşanan bu saldırının, sokak hayvanlarına yönelik şiddet olaylarını gündeme getiren ve “ötanazi” uygulamalarını tartışmaya açan yasa tasarısının gölgesinde daha da üzücü olduğunu ifade etti. Bu tür vahşi saldırıların son bulması gerektiğini vurgulayan Başkan Duman, sokak hayvanlarının korunması ve yaşatılması için mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

“KISIRLAŞTIR, AŞILAT, YERİNDE YAŞAT”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Hayvanları Koruma Yasası teklifini hatırlatarak sokak hayvanlarına sahip çıkacaklarının vurgusunu yaptı. Başkan Duman, “İlçemizde yaşanan bu olay hepimizi derinden üzdü. Böyle bir vahşetin bir daha yaşanmaması en büyük temennimiz. Bizler sokaklarımızda yaşayan can dostlarımızın kentimizin sessiz sakinleri olduğu bilinci ile hareket ediyoruz. Onları seviyoruz. Çıkarılmaya çalışılan yasaya karşı tüm hayvanseverler ile birlikte sesimizi yükseltiyoruz ve diyoruz ki; kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat” diye konuştu.

LEYLA BİLGİ

 

Bakmadan Geçme