• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Eşki: Hayvancılık ve sebze üretimi geriledi

Başkan Eşki: Hayvancılık ve sebze üretimi geriledi

Bornova Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla düzenlediği eğitim programlarına devam ediyor.

Bornova Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek amacıyla düzenlediği eğitim programlarına devam ediyor. Son olarak, Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylülerin kışlık sebzeler konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla “Kış Sebzeleri yetiştirme Teknikleri” eğitimi başlatıldı.

Eğitimler, köylerdeki çiftçilere yönelik olarak, kışlık sebzelerin ekim dönemi öncesinde gerçekleştirilmeye başlandı. İlk eğitim, Kayadibi Mahallesi’nde bulunan köy kahvesinde yapıldı. Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nden Anıl Ayvaz tarafından verilen eğitimde, tohum ekimi, bahçe hazırlığı, fide dikimi, sulama, gübreleme, toprak işleme ile hastalık ve zararlılarla mücadele konularında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

“HAVANCILIK VE SEBZE ÜRETİMİ GERİLEDİ”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eğitimlerin önemine dikkat çekerek, bilinçli tarım uygulamaları ile hem verimliliği artırmayı hem de çevre dostu üretimi teşvik etmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Eşki, “Bu anlayışla köylülerimizi ve çiftçilerimizi kalkındırmak, her yönüyle milletimizin efendisi haline getirmek için çalışıyoruz. Ancak ülkemizin her yöresinde olduğu gibi Bornova’ya da baktığımızda hayvancılığın ve sebze üretiminin gerilediğini görüyoruz. Çiftçimiz tarımsal üretimden elde ettiği gelirle geçinemeyecek duruma getirildi. Bunu tersine çevirmek için başta eğitim olmak üzere çeşitli eğitimler vererek çiftçimizin yanında yer alıyoruz” şeklinde konuştu.


 

Bakmadan Geçme