• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Eşki: Kararlılığımızı sürdüreceğiz 

Başkan Eşki: Kararlılığımızı sürdüreceğiz 

Bornova'da 85 yaşındaki Salih Ertuğrul'un sağlık sorunları nedeniyle toplayamadığı erikler, Belediye ekipleri ve gönüllü üniversite öğrencileri tarafından reçel ve marmelat yapılarak Kent Market raflarına sunuldu.

Bornova’da 85 yaşındaki Salih Ertuğrul’un sağlık sorunları nedeniyle toplayamadığı erikler, Belediye ekipleri ve gönüllü üniversite öğrencileri tarafından reçel ve marmelat yapılarak Kent Market raflarına sunuldu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, bu projenin toplumsal dayanışmayı ve sağlıklı gıda üretimini desteklemeye yönelik bir adım olduğunu söyleyerek, “Bir yandan Salih Amca’ya destek olduk, diğer yandan ihtiyaç sahiplerini doğal ve sağlıklı ürünlerle buluşturduk” dedi. 

Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, sağlık sorunları nedeniyle meyve toplama işini yapamayan Salih Ertuğrul’un yardımına koştu. Ertuğrul’un bahçesinde kalan erikler, belediye ekipleri ve gönüllü üniversite öğrencileri tarafından toplandı. Toplanan eriklerin bir kısmı Kooperatif raflarında taze olarak satışa sunuldu. Geriye kalan yaklaşık 500 kilogram erik ise Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi’nde, gönüllü öğrencilerin katılımıyla reçel ve marmelata dönüştürüldü. Geleneksel yöntemlerle yapılan 250 reçel ve 250 marmelat, Kent Market raflarında ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunuldu.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE EĞİTİM

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, projeyle hem Salih Ertuğrul’a destek olduklarını hem de ihtiyaç sahiplerine doğal ve sağlıklı ürünler sunduklarını ifade etti. Eşki, “Bir yandan ürünü dalında kaldığı için kara kara düşünen Salih Amca’ya destek olduk, diğer yandan da Bornovalı ihtiyaç sahiplerini Bornova’da üretilmiş, doğal, katkısız, sağlıklı ve lezzetli ürünlerle buluşturmuş olduk. Bornova Belediyesi olarak, toplumsal dayanışma ve sağlıklı gıda üretimi konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Mevsime ve Bornovalıların talebine göre turşu, zeytin, salça yapımı gibi doğal ve sağlıklı gıda atölyeleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

YEREL ÜRETİCİLERE DESTEK

Başkan Eşki, Bornova’nın 12 eski köy yerleşimine sahip bir ilçe olduğunu hatırlatarak, yerel üreticilere yönelik desteklerin süreceğini vurguladı. Eşki, “Tohumdan fidana, gübreden ilaçlamaya kadar pek çok alanda yerel üreticilere destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız, yerelde kalkınmayı teşvik etmek, üreticilerimizin daha verimli ve sürdürülebilir tarım yapmasına katkı koymak”  şeklinde konuştu.

LEYLA BİLGİ 


 

Bakmadan Geçme