• Haberler
  • Genel
  • Başkan Eşki'den çocuk istismarına karşı mesaj

Başkan Eşki'den çocuk istismarına karşı mesaj

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadeledeki kararlılıklarını vurguladı. Başkan Eşki, çocukların korunmasının...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadeledeki kararlılıklarını vurguladı. Başkan Eşki, çocukların korunmasının her zaman öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, “Dünya hızla değişiyor ve bu değişim içerisinde insanlığın ileriye gittiği konular artarken gerilediği konular da artış gösteriyor. Maalesef, çocuklara yönelik cinsel istismar, insanlık olarak gerilediğimiz konuların başında yer alıyor” dedi.

EBEVEYNLER VE EĞİTİMCİLER İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR

Başkan Eşki, çocukların istismardan korunabilmesi için ebeveynlerin ve eğitimcilerin bilgi sahibi, hassas ve koruyucu olmaları gerektiğini ifade etti. Yapılan araştırmalara göre, her beş çocuktan birinin cinsel şiddetin bir biçiminin mağduru olduğunu ve vakaların büyük çoğunluğunda failin çocuğun tanıdığı biri olduğunu belirtti.

Haber

LANZAROTE SÖZLEŞMESİ VE BEŞTE BİR KAMPANYASI

Başkan Eşki, Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi tarafından 2007 yılında onaylanan ve 2010 yılında Türkiye tarafından kabul edilen Lanzarote Sözleşmesi hakkında bilgi verdi. Sözleşmenin, çocuklara yönelik cinsel şiddetin önlenmesine yönelik bilgi sağlayarak çocukları ve aileleri güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı. Ayrıca, Avrupa Konseyi’nin BEŞTE BİR Kampanyası’nın çocuğa karşı cinsel şiddeti durdurmak için önemli adımlar attığını belirtti.

Haber

YEREL YÖNETİMLERİN SORUMLULUKLARI

Bornova Belediyesi olarak, Lanzarote Sözleşmesi’nin yerel yönetimlere yüklediği sorumlulukları yerine getirmek amacıyla Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından hazırlanan “Çocuğa Karşı Cinsel Şiddetin Durdurulması için Yerel ve Bölgesel Yönetimler Anlaşması”na imza attıklarını açıklayan Başkan Eşki, bu kapsamda çalışmalar başlattıklarını belirtti. Eşki, “BEŞTE BİR Kampanyası on yıl önce sona ermiş olsa da, kampanyanın ürettiği içerik ve materyalleri Bornovalılar ile paylaşarak çocuk istismarıyla mücadelede kararlı adımlar atmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haber

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İZİNDE

Başkan Eşki, Mustafa Kemal Atatürk’ün , “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır” sözlerini hatırlatarak, Atatürk’ün izinden gitmeye devam ettiklerini vurguladı.

LEYLA BİLGİ

 

Bakmadan Geçme