• Haberler
  • İzmir
  • Başkan, Gaziler Günü'ne babasının madalyalarıyla katıldı

Başkan, Gaziler Günü'ne babasının madalyalarıyla katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Kıbrıs gazisi babası Cemal Tugay'ın madalyalarını taşıyarak katıldığı törende, gazilere sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Eylül Gaziler Günü kutlamalarında anlamlı bir jest yaparak, Kıbrıs gazisi olan babası Cemal Tugay’ın madalyalarıyla törene katıldı. Gazilere her zaman sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tugay, “Gaziler, Atatürk’ün ifadesiyle yaşayan anıtlardır. Onlara her daim saygı göstermeliyiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen resmi tören ve yürüyüş programına katıldı. Gündoğdu Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasında gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde Başkan Tugay, gazilere eşlik etti. Babası Kıbrıs gazisi Cemal Tugay’ın madalyalarını göğsünde taşıyan Başkan Tugay, gazilerle omuz omuza yürüyerek Gaziler Günü’nün anlamını derinlemesine hissettirdi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler de törende yer aldı. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve kahraman gaziler için anlamlı bir saygı konuşması yapıldı.

Savaşın Yaraları 

Başkan, Gaziler Günü'ne babasının madalyalarıyla katıldı

Babasının madalyalarıyla Gaziler Günü’ne katılmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını ifade eden Başkan Dr. Cemil Tugay, şunları söyledi: "Bugün benim için en anlamlı günlerden biri. Çünkü babam bir Kıbrıs gazisiydi ve ben de bir gazi çocuğuyum. Babamın savaşta yaşadıklarını dinlediğimde ve gazilerle bir araya geldiğimde, savaşın izlerinin asla silinmediğini anladım. Gazilik unvanı taşıyan insanlar, toplumdan saygı bekler ve bunu fazlasıyla hak eder. Bugün babamın madalyalarını takarak gazilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek istedim. Gaziler, Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi yaşayan anıtlardır ve her zaman onlara saygı duymalıyız. Tüm gazilerimizin gününü kutluyorum, yaşamını yitiren gazilerimize, özellikle babama, Allah’tan rahmet diliyorum. Gelecekte gazilerimiz için daha fazla çalışmalar yapacağız."

Kahraman Gaziler 

Başkan, Gaziler Günü'ne babasının madalyalarıyla katıldı

Törenin diğer konuşmacılarından biri olan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Orhan Aydın, Gaziler Günü’nün tarihsel önemine değinerek gazilerin kahramanlıklarına vurgu yaptı. Aydın, “19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olması için canlarını ortaya koyan kahramanların gururla anıldığı bir gündür. Bedeli canla ve kanla ödenmiş bu topraklarda gazilerimizin her zaman onur ve şerefle hatırlanması gerekiyor. Tüm kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bu anlamlı etkinlikte Başkan Dr. Cemil Tugay’ın gazilere verdiği destek ve babasının mirasına duyduğu derin bağlılık, törenin duygusal anlarına damga vurdu.

 

Bakmadan Geçme