• Haberler
  • İzmir
  • Başkan İduğ BAL’daki çalışmalardan habersiz!

Başkan İduğ BAL’daki çalışmalardan habersiz!

Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda gündeme gelen inşaat konusundaki karmaşa devam ediyor. Veliler, inşaatın mülteciler için...

Başkan İduğ BAL’daki çalışmalardan habersiz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda gündeme gelen inşaat konusundaki karmaşa devam ediyor. Veliler, inşaatın mülteciler için anaokulu olarak kullanılacağı ve ağaçların kesildiği iddialarıyla tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer siyasiler, bu konuda velilere destek verdi. İnşaata karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer “mühürleyeceğiz” derken, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise “durdurduk” açıklaması yaptı. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, inşaatın mültecilere yönelik olmadığını belirtti ve AK Parti Milletvekili Şebnem Bursalı, projeye onay verildiğine dair belgeyi paylaştı.

Ağaçların kesildiği iddialarına Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Özen açıklık getirdi. Özen, ağaçların köklerinden sökülerek başka bir alana nakledildiğini belirterek “Sadece iki önemli ağaç vardı ve bunlar taşındı. Bu konuda eminiz” dedi.

Bu süreçte, Soyer’in “mühürlüyoruz” dediği inşaatta ve İduğ’un “durdurduk” açıklamasına rağmen işçiler çalışmalara devam etti. Bahçede kazılan alana temel atıldığı gözlendi ve geçtiğimiz hafta sonu Okul Aile Birliği Başkanı Özen, temelin hafta sonu atıldığını dile getirdi.

“ÇALIŞMAYI DURDURDUK, RUHSAT ALAMAZLAR”

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, dün akşam 5 yıldır gerçekleştirdiği çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Dr. İduğ sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Muhabirimiz Bornova Anadolu Lisesi’nde yaşanan olaya ilişkin şu soruyu yöneltti, ‘‘4 Ocak’ta konuya ilişkin elinizde belgeyle, alanda 7 metrelik bir kayma olduğunu ve inşaatı durdurduğunuzu söylediniz. İnşaatın yeniden başlayabileceğini ancak size müracaat etmeleri gerektiğini vurguladınız. Ancak ekipten arkadaşlarımız 5 Ocak’ta oraya gittiğinde inşaatın durmadığını, beton dökülüp devam ettiğini gördü. Son durum nedir? İduğ cevaben, ‘‘7 metrelik kayma var. İnşaatın yapılamayacağı için çalışmayı durdurduk. Yapılırsa gerekli ruhsatı bizden alamazlar. Bu yüzden çalışmayı durdurdular. Şu an alttan bağlantı işlemlerini yapıyorlar. Yasal olması gereken çalışmaları arkadaşlarımız yaptı. Hiçbir sorun yok’’ dedi.

Haber

Bugün çekilen fotoğrafta ise BAL’da siyasilerin söylemlerinin aksine halen çalışmaların sürdüğü, temelin atıldığı, hatta kat çıkılmaya başlandığı görüldü.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme