Başkan Mutlu: Akıllı sulama sistemine geçtik

Konak Belediyesi, İzmir'de bir ilke imza atarak park ve yeşil alanlarda 'Akıllı Sulama Sistemi' uygulamasına geçti.

Konak Belediyesi, İzmir'de bir ilke imza atarak park ve yeşil alanlarda 'Akıllı Sulama Sistemi' uygulamasına geçti. Bu sistem, hava durumunu gerçek zamanlı olarak izleyip meteorolojik verilere göre kendiliğinden ayarlanan, mobil bağlantı üzerinden tek merkezden kontrol edilebilen bir teknoloji ile hem enerji hem su tasarrufu sağlayacak.

İzmir'de parklarında akıllı sulama sistemi kullanan ilk belediye olan Konak Belediyesi, enerji verimliliği ve sürdürülebilir bir çevre hedefiyle bu sistemi hayata geçirdi. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kurulan akıllı sulama sistemi, Nevzat Güzelırmak-Süleyman Alasya Parkı, Muratreis Parkı, Amerikan Kolej Parkı, Sarmaşık Parkı, Halkapınar Veteriner Müdürlüğü karşısı ve Halkapınar Spor Tesisleri gibi altı noktada devreye alındı. Sistemin, Konak’ın diğer parklarına da kurulması planlanıyor.

İZMİR’DE İLK UYGULAMA

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, akıllı sulama sistemini İzmir’de ilk kez uyguladıklarını belirterek, “Daha yeşil, daha yaşanır bir Konak için çalışırken bir yandan da nasıl sürdürülebilir bir çevre oluştururuz ve enerji tasarrufunu nasıl sağlarız dedik. İklim krizini ve etkilerini de düşünerek akıllı sulama sistemine geçtik. Öncelikle belli parklarımızda bu sistemin uygulamasını yaptık. Bu sistemi İzmir’de ilk uygulayan belediyeyiz. Ne kadar verim aldığımızı ve tasarruf yaptığımızı uzun vadede çok daha net göreceğiz” dedi.

SU TÜKETİMİ TAKİP EDİLEBİLİYOR

Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan akıllı sulama sistemi, hava koşullarını gerçek zamanlı izleyerek sulama işlemlerini otomatik olarak ayarlıyor. Sistemin tüm ayarları, merkezi bir kontrol panelinden yönetilebiliyor ve mobil uygulama üzerinden de izlenebiliyor. Ayrıca, akıllı sayaçlar aracılığıyla su tüketimi de takip edilebiliyor. Bu teknoloji sayesinde su, enerji ve işçilikten tasarruf sağlanarak yüksek verim elde ediliyor.

Bakmadan Geçme