• Haberler
  • Genel
  • Başkan Mutlu: Kendilerini ve hayal güçlerini geliştirsinler

Başkan Mutlu: Kendilerini ve hayal güçlerini geliştirsinler

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bilim Gezisi’ etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi....

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bilim Gezisi’ etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi. Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Başkan Mutlu, şunları dile getirdi: “İstedik ki her mahallemizden çocuklar belediyemizin özellikle çocuklara yönelik olan bu güzel merkezinden yararlansın. Konak’ımızdaki her çocuğun bu hizmetlere ulaşabilir olmasını önemsiyoruz”

“BİLİME YAKIN OLSUNLAR”

Başkan Mutlu, bilim gezilerinin Konak Belediyesi muhtarlıklarıyla işbirliği içinde düzenlendiğini belirtti. İlk geziye Kocatepe Mahallesi’nden katılan çocukları merkezde karşılayan Başkan Mutlu, onlarla birlikte Planetaryum’da evrenin oluşumu ve uzayın derinliklerini anlatan bir film izledi. Çocukların yaz tatillerini daha verimli geçirebilmeleri için spor okulları, yaz okulları ve bilim gezileri gibi etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Başkan Mutlu, çocukların deney yaparak, bilgi edinerek ve hayal güçlerini geliştirerek kendilerini geliştirmelerini hedeflediklerini ifade etti. Başkan Mutlu, “Çocuklarımızın yaz tatilini verimli ve eğlenerek geçirmeleri için spor okullarımız ve yaz okullarımızla birlikte bilim gezileri de düzenledik. İstedik ki her mahallemizden çocuklar belediyemizin özellikle çocuklara yönelik bu güzel merkezinden yararlansın. Arkadaşlarıyla beraber, deneyler yaparak, dünya hakkında bilgilenerek bilime yakın olsunlar, kendilerini ve hayal güçlerini geliştirsinler. Konak’ımızdaki her çocuğun bu hizmetlere ulaşabilir olmasını önemsiyoruz” dedi.

Haber

DENEY YOLUYLA EĞİTİM

Bilim Gezileri’ne katılmak isteyen 9-14 yaş arası çocukların kayıtlarının ikamet ettikleri mahalle muhtarlıklarına yapıldığını belirten Başkan Mutlu, gezi sürecinde çocukların Konak Belediyesi’nin servis araçlarıyla merkeze taşındığını ve burada temel bilim kurallarını deneyler yaparak öğrendiklerini aktardı.

Haber

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme