• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Önal: STD üzerinden siyasi popülizm yapılıyor

Başkan Önal: STD üzerinden siyasi popülizm yapılıyor

Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Meclisi'nde konuşan Başkan İrfan Önal, AK Parti grubunu sosyal denge tazminatı üzerinden belediyeye yönelik eleştirilerine, 'AKP'nin yönettiği merkezi yönetimde binlerce çalışan var hiçbirine Sosyal Denge Tazminatı verilmiyor. AKP'li belediyelerde sosyal denge tazminatı yok' yanıtını verdi.

Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısında gergin anlar yaşandı.

AK Partili Meclis Üyesi Soner Akbulut'un, "Değil siz, sizin en büyüklerinizin bize akıl tavsiye verecek kalibrede insanlar değil" cümlesi nedeniyle sözlü tartışma yaşandı.

CHP grunbu üyeleri masalara vurarak Soner Akbulut'a tepki gösterirkeni gerginliğe Başkan İrfan Önal müdahale etti.

Başkan İrfan Önal'ın Soner Akbulut'a yeniden söz hakkı vermemesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir, " Bize söz vermiyorsanız biz de sizi dinlemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

"İZMİR'İN BİR ŞANSIZLIĞI VAR"

Sessziliğin sağlanmamasının ardından söz alan Demir, Bayraklı'da ve belediyede yaşanan sorunlara dikkat çekti.

İzmir'deki Cumhuriyet Halk Partili yöneticileri eleştiren Demir, "İzmir’in bir şansızlığı var, Bayraklı'nın da bir şansızlığı var maalesef. Burada yereş yöneticilerin birbirinden intikam alma durumu var. TunçBey geldi Aziz Bey'i eleştirdi. Serdar Bey, Hasan Bey'i eleştirdi. İrfan Bey geldi bir takım konularda Serdar beyi eleştirdi. İrfan Önal göreve geldikten sonra 'belediyenin kasasında para yok belediye battı. Bayraklı belediyesinde israf var, israfa batmış bir Bayraklı Belediyesi var' diye cümleler kurdu" ifadelerini kullandı.

Belediye memurlarının Sosyal Denge Tazminatı (SDT) krizinin çözülmesi gerektiğini belirten Demir, "memur arkadaşlarla anlaştınız mı?" diye sorarak memurlara 20 bin 600 TL verilmesini önerdi.

"BEN İNSANLARIN DUYGULARI İLE OYNAMAM"

İrfan Önal'a yanıt vermek için söz alan Başkan İrfan Önal, Sosyal Denge Tazminatı üzerinden siyasi popülizm yapıldığını beliretek, "AKP’nin yönettiği merkezi yönetimde binlerce çalışan var hiçbirine Sosyal Denge Tazminatı verilmiyor. AKP'li belediyelerde sosyal denge tazminatı yok. Dibimizdeki Manisa Büyükşehir Belediyesi SDT'lere yüzde 150 zam yapılmasına rağmen 8 bin TL'ye yükseldi. MHP yönetimde, AKP yönetiminde 3 bin TL çok görülürken bizim 14 bin TL’miz üzerinden popülazim yapılıyor. Ben insanların duyguları ile vicdanları ile oynamam keşke imkan olsaydı daha fazlasını verseydik" yanıtını verdi.

 


 

Bakmadan Geçme