• Haberler
  • Genel
  • Başkan Onbaşıoğlu: 7 bin kursiyer kurslara ücretsiz katıldı

Başkan Onbaşıoğlu: 7 bin kursiyer kurslara ücretsiz katıldı

Efes Selçuk gündeminde, belediyenin geçmiş dönem kurslarıyla ilgili ücret tahsilatı konusuna yönelik yapılan değerlendirmede Cumhuriyet Halk...

Efes Selçuk gündeminde, belediyenin geçmiş dönem kurslarıyla ilgili ücret tahsilatı konusuna yönelik yapılan değerlendirmede Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, Efes Selçuk Belediyesi tarafından sunulan tüm kursların ücretsiz olduğunu belirtti. Başkan Onbaşıoğlu, bu uygulamanın CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler olarak bizler laf değil hizmet üretiyoruz. Çünkü sosyal belediyecilik yardıma muhtaç bırakılan kitlelere yardım etmenin ötesinde dayanışmayı, dayanışmanın ötesinde bir kentte yaşayan herkesin hayatına pozitif katkılar sunmayı içermektedir. Kentimizde iktidara geldikten sonra kurslarımızın ücretsiz olarak düzenlenmesi adına belediye meclisimiz ile attığımız adım bunun en önemli göstergesidir”

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, 2019 yılında yerel seçimlerin ardından Efes Selçuk Belediyesi’nin yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtiğinde, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in başkanlığında alınan kararın ardından tüm kültür sanat kurslarının ücretsiz hale geldiğini belirtti. Bu kararın, CHP’nin sosyal ve halk odaklı belediyecilik anlayışının bir göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Onbaşıoğlu, “2019 yılının Mart ayında gerçekleşen yerel seçimlerde kentimiz yeniden Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği ile tanışmıştır. Partimiz tarafından yönetimin devralınmasından kısa bir süre sonra Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’in başkanlığında toplanan ve belediye meclisimize gelen konu Encümene gönderilerek alınan kararla, ‘belediye bünyesinde düzenlenecek tüm kültür sanat kurslarının ücretsiz olarak düzenlenmesine’ karar verilmiştir. Dönemin belediye meclisinden çıkan bu karar Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal ve halktan yana olan belediyecilik anlayışının bir göstergesidir” dedi.

7 BİN KURSİYERE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Başkan Onbaşıoğlu, geçmiş dönemde Ak Parti tarafından ücretli düzenlenen kursların, 2019 yılından sonra CHP’li belediye tarafından ücretsiz hale getirildiğini hatırlattı. Geçmiş dönemde ödenmeyen ücretlerle ilgili olarak, meclis kararı alınmadan önce geçerli olan ücretlerin ödenmemesi gerektiğini ve buna ilişkin ödeme emirlerinin yasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Başkan Onbaşıoğlu, “Geçerli olduğu dönem içerisinde ödenmeyen bu ücretlerle ilgili olarak söz konusu meclis kararı alınmadan önce geçerli olan ücretlerin ödenmemesine ilişkin kurstan yararlanan vatandaşlarımıza ödeme emri gönderilmesi yasal bir zorunluluktur” diye konuştu.

Bu değişiklikle birlikte, bugüne kadar 7 binin üzerinde öğrenci, genç ve yetişkine ücretsiz eğitim imkanı sunulduğunu belirten Başkan Onbaşıoğlu, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde attığımız adımlar çerçevesinde çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlar başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın kültür sanat faaliyetleri ile iç içe olmalarını, kültür sanat ve spor kurslarına katılım göstermelerini önemsemekteyiz. Cumhuriyet Halk Partili Efes Selçuk Belediyesi kültür sanat ve spor kurslarının kapılarını tüm vatandaşlarına ücretsiz olarak açmıştır. Bu tutumumuz devam edecektir. Bugün gerçekleşen ve bizi de üzen uygulama ise geçmiş iktidarın tutumunun bir yansımasıdır” diye konuştu.

BESLENME DESTEĞİ VE ULAŞIM YARDIMLARI

Efes Selçuk Belediyesi’nin eğitime verdiği destekler arasında çocukların beslenme çantalarının doldurulması da bulunuyor. Başkan Onbaşıoğlu, 2023-2024 yıllarında Efes Selçuk Gıda Dayanışması kapsamında aylık ortalama 122 çocuğun beslenme çantalarının doldurulduğunu ve bu sürecin anneleri de mağdur etmeden evlere teslim edilen kolilerle yürütüldüğünü açıkladı. Başkan Onbaşıoğlu, “Biz Efes Selçuk’ta çocukların beslenme çantalarını dolsun diye çalışan bir iktidar olduk. Çünkü bu iktidarın yarattığı yoksulluk yüzünden çocuklarımız okula aç gidiyor. Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Efes Selçuk Gıda Dayanışması ile 2023- 2024 yıllarında her ay ortalama 122 çocuğumuzun beslenme çantalarını doldurduk. Bunu yaparken de ne çocuklarımızı ne de annelerini incittik. Evlere teslim ettiğimiz haftalık kolilerle anneler çocuklarının beslenme çantalarını hazırladı” şeklinde konuştu.

CHP’li belediyenin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin eğitimde yarattığı zorluklara çözüm sunduğunu belirten Onbaşıoğlu, köylerde yaşayan çocuklara ulaşım desteği sağlamak amacıyla 2020 yılında başlatılan uygulama ile bugüne kadar 2 milyon TL’ye yakın destek sağlandığını ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, bu uygulamanın, merkezi okullara ulaşmanın zorluğunu hafifletmek için yapıldığını vurgulayarak, “Adalet ve Kalkınma Partisi eğitim sisteminde yaptığı değişikliklerle eğitim kalitesini düşürdüğü gibi köylerde yaşayan çocukların eğitim olanaklarından yararlanmasını da zorlaştırdı. Hepimizin bildiği gibi bu iktidar tarafından hayata geçirilen 4+4+4 eğitim sistemi ile köylerimizdeki okullar kapandı, çocuklar merkezdeki okullarda eğitim görmeye zorlandı. Durum böyle olunca ekonomik zorlukları içinde yaşayan ailelerin yükü ulaşım giderleri ile biraz daha ağırlaştı. İşte Belediye Başkanımız bu noktada köylerde yaşayan çocuklarımızın merkeze ulaşımlarını sağlamak adına ulaşım desteği uygulamasını başlattı. 2020 yılında hayata geçen uygulama ile bugüne kadar köylerimizde yaşayıp eğitim görmek için merkeze gelmek durumunda kalan çocuklarımıza 2 milyon TL’ye yakın ulaşım desteği verildi. Yani iktidar zorlaştırırken belediyemiz kolaylaştırdı” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Başkan Onbaşıoğlu, CHP’nin sosyal, halktan yana ve dayanışmaya dayalı belediyecilik anlayışının önemine dikkat çekerek, “Böylelikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal, halktan yana, haklıdan yana, yardımlaşmadan dayanışmaya evrilen bir anlayışa dayanan sosyal belediyecilik anlayışı daha net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Köy Enstitüleri ruhunu her zaman içinde taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi için bir kemanın teline, bir topa dokunan ya da eli kalem tutarak resim çizen bir çocuğumuz, gencimiz en büyük kazanımdır. Yapılan icra işlemleri yasal bir zorunluluktur” diyerek yapılan icra işlemlerinin yasal bir zorunluluk olduğunu da sözlerine ekledi.

LEYLA BİLGİ

 

 

Bakmadan Geçme