Başkan Pehlivan bayram mesajında neler söyledi?

Menemen'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Başkan Pehlivan'dan anlamlı mesaj!  Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Cumhuriyetimizin 101. yılına özel yayımladığı mesajla kutlama heyecanını artırdı. Başkan Pehlivan, 'Cumhuriyet, bağımsızlık aşkının sembolüdür' diyerek milletin iradesinin önemine vurgu yaptı. Peki, Menemen'deki kutlamalar neler sunacak? Cumhuriyet Korteji'nde hangi sürprizler bekleniyor? Tüm vatandaşlar bu anlamlı günde bir araya gelmek için hazır mı?

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Cumhuriyet’in Türkiye için taşıdığı önemi vurguladı. Pehlivan, Cumhuriyet’in Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük aşkının en büyük temsili olduğunu belirterek, “Cumhuriyet, millet iradesinin yönetime yansıdığı en güçlü ifadedir. Cumhuriyetimizin 101. yılını Menemen’de coşkuyla kutlamak için hazırlıklarımızı yaptık,” dedi.

KORTEJ DAVETİ

Başkan Pehlivan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında saat 19.00’da Menemen İlçe Stadı önünden başlayacak Cumhuriyet Korteji’ne tüm vatandaşları davet etti. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti Cumhuriyet’i yaşatmak, onun aydınlığında omuz omuza yürümek için buluşalım,” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET’İN TARİHSEL ÖNEMİ

Mesajında, Cumhuriyet’in bağımsızlık mücadelesinin taçlandırılması ve halk iradesine dayalı yönetim anlayışının simgesi olduğunu ifade eden Pehlivan, “Cumhuriyetin ilanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir sonucudur. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Bu açıdan, Cumhuriyetimizin 101. yılını kutladığımız bu özel günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum,” dedi.

GÜÇLÜ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞMA VURGUSU

Pehlivan, Cumhuriyet’in demokrasi, eşitlik ve kardeşlik gibi değerleri miras bıraktığını belirterek, “Bu değerlere sahip çıkarak, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Başkan Pehlivan, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu halkla birlikte paylaşmak adına düzenlenecek kortejde, vatandaşları yan yana olmaya ve Cumhuriyet’in tüm kazanımlarını birlikte haykırmaya davet etti.

Kaynak: Menemen Belediyesi 
 

Bakmadan Geçme