• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Selvitopu: İktidara karşı Karabağlar’da direniyoruz

Başkan Selvitopu: İktidara karşı Karabağlar’da direniyoruz

yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre, kongreye CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat,...

yenikiraz.com’dan Semi Tektaş’ın haberine göre, kongreye CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP Eski İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Eski İzmir Milletvekili Bedri Sertel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, delegeler ve çok sayıda üye katılım sağladı.

“KURULUŞ FELSEFESİNDE DEMOKRASİ VAR”

Karabağlar Belediye başkanı Muhittin Selvitopu, “Bu ülkenin kuruluş felsefesinde demokrasi var. Mustafa Kemal bir taraftan kurtuluş mücadelesini sürdürürken diğer taraftan da halkın iradesini, milletin iradesini meclisi toplayarak göstermiştir. Kuva-yi Milliye ruhu aslında budur. O Kuva-yi Milliye ruhunda halkın iradesi ve milletin iradesi vardır. Mustafa Kemal demokrasiye inanmıştır. Demokrasiyi de içselleştirmiştir. Göstermelik bir demokrasi anlayışı yoktur. Bugün ülkemizde de buna çok ihtiyacımız var. Demokrasiye ihtiyacımız var. Özgürlüğe ihtiyacımız var. Cumhuriyet değerlerini gelecek kuşaklara taşıma ihtiyacımız var. Bugünkü siyasal iktidar 22 yıldır iktidarda nasıl sürdürdüler? Hep eleştirdiler ya Cumhuriyeti? O yokluktan var eden cumhuriyetin değerlerini tek tek satarak bugünlere geldiler. Şimdi satacak bir şey kalmayınca bir türlü ülkeyi de yönetemiyorlar. Ekonomiye hâkim olamıyorlar. Çünkü ülkenin kaynaklarını perişan ettiler. Peşkeş çektiler. Sermaye güçlerine peşkeş çektiler. Zaten o güçler ki Türkiye’de bu siyasal iktidarın devamı için elinden geleni yapıyor. Biz kendi değerlerimizi savunmak zorundayız” dedi.

“VATANDAŞIN ARAZİLERİNİ KAMULAŞTIRDILAR”

TOKİ’nin konut yapılmasını engellediğini dile getiren Selvitopu, “Bir eksiğimiz var. Güven sorunumuz var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeyi çok daha iyi idare edebileceğimiz güvencesini topluma bir türlü veremedi. Halbuki programımız, kadrolarımız hep bunu yapmaya çalıştı. O güveni neden telkin edemiyoruz, niye veremiyoruz? Çünkü söylediklerimiz ile yaptıklarımız maalesef örtüşmüyor bazen. O değerleri hayatın her alanında uygulamak zorundayız. Karabağlar’da bu savunan değerleri hayata geçirmeye çalışıyoruz ve devam edeceğiz. İktidara karşı Karabağlar’da direniyoruz arkadaşlar. Nerede direniyoruz? TOKİ yapmak istiyorlar. Bizim arazilerimize üniversite yapın diyoruz. Mahkemeye gidiyoruz, yargıdan karar alıyoruz. 5 defa İptal ettirdik yapılmasını ısrarla oraya üniversite değil konut yapmak istiyorlar. Çünkü arkasında başka şeyler var. Kentsel dönüşüm diyorlar. Vatandaşını arazileri kamulaştırdılar” diye konuştu.

“PARA PUL OLUYOR, ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR”

Selvitopu, “Kimse seçilirse seçilsin, birlikte el ele kol kola yol alabilirsek yapabiliriz. Yoksa iktidarın seçim olduğundan bu yana bütün yandaş kanallar sabah akşam bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanlığı tartışılıyor. Yönetimi tartışıyor. Sanki bu ülkede başka bir sorun yokmuş gibi o seçimden bu yana bu ülkede bunlar oluyor. Çalışanlarımız bana geliyor, ‘başkanım geçinemiyoruz’ diye. En iyi toplu sözleşmelerden birini yapan belediyeyiz. Ama para pul oluyor, her gecen gün alım gücü düşüyor. Çalışanlarımız çocuğuna bakacak, bunları yerine getiremiyor. Bunlar halkın, memurun cebindekini, işçinin cebindekini çaldılar” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme