• Haberler
  • Siyaset
  • Başkan Sengel'den 'İmamoğlu davası' yorumu: Hukuka aykırı

Başkan Sengel'den 'İmamoğlu davası' yorumu: Hukuka aykırı

Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davaya ilişkin konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 'İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak, yerel demokrasiyi zedeleyecektir' dedi.

TBB encümen üyelerinden Ekrem İmamoğlu'na destek geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğl'unun yönelik yargı sürecinin haksız ve hukuka aykırı bir şekilde devam ettiğini belirtildi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Üyeleri arasında yer alan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Ekrem İmamoğlu’nun seçimle göreve geldiğini ve yargı eliyle siyasetten uzaklaştırılma çabalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin gündeminde olması gereken konuların yoksulluk, işsizlik, gelir adaletsizliği, deprem ve belediyelerin mali sorunları olduğunu belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, bu temel sorunların çözümü için odaklanılması gereken bir dönemde, hukuki sürecin toplumun tamamında büyük bir rahatsızlık yarattığına dikkat çekti.

Başkan Sengel, İmamoğlu’na yönelik siyasi yasağın yerel demokrasiyi zedeleyeceği ve toplumsal barışa zarar vereceğine dikkat çekerek, yargı organlarının siyasi saiklerden uzak durarak anayasa, yasa ve adalet çerçevesinde bir karar vermeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Sengel ve diğer TBB Encümen Üyeleri, ilk derece mahkemesinin hukuka aykırı kararının istinaf aşamasında beraatle sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdiler.

Bakmadan Geçme