Başkan Sengel'den KYK'ya çağrı

Efes Selçuk'taki öğrenci barınma sorunu ne zaman çözülecek? Başkan Sengel, yurt için neden bu kadar ısrarcı? Kredi Yurtlar Kurumu bu fırsatı değerlendirecek mi? Yurt yapımı için atılacak adımlar neler olacak? Öğrenciler, kendi barınma ihtiyaçları için neler yapmalı? Peki, öğrencilerin sesi bu süreçte ne kadar etkili olacak?

Efes Selçuk Belediyesi, öğrencilerin barınma sorununa çözüm bulmak için Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) iki arazi tahsis etmeye hazır olduğunu duyurdu.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu’nun 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törende, öğrencilere yurt imkanı sağlamak amacıyla belediyeye ait iki araziyi KYK’ya tahsis etmek istediklerini belirtti.

"Önce Yurt, Sonra Üniversite"

Başkan Sengel'den KYK'ya çağrı

Başkan Sengel, “Efes Selçuk’a üniversite istiyorum” demenin önemine değinerek, yurt ihtiyacının öncelikli olduğunu vurguladı. “Mevcut olan iki araziyi Kredi Yurtlar Kurumu’na tahsis etmek istiyoruz. Yurt olmadan üniversite yapılamaz. Öğrencilerin güvenli bir şekilde barınmaları için bu adımın atılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkan, 2019 yılından bu yana KYK yurtları kazandırmak için mücadele ettiklerini, mevcut arazi ve binaların nasıl bağışlandığını anlattı. “Bu bina Efes Selçuk Belediyesi tarafından zamanında bağışlanmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmiştir ve ihalesi Efes Selçuk Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Yüzde 70’i Büyükşehir, yüzde 30’u Efes Selçuk Belediyesi tarafından yapılmıştır” dedi.

Öğrencilerin Taleplerine Yanıt Verilecek

Başkan Sengel'den KYK'ya çağrı

Başkan Sengel, KYK yurtlarının yalnızca Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerine değil, şehre dışarıdan gelen diğer öğrencilere de hizmet vereceğini belirtti. “Yurt işletilecekse, özel sektörden ziyade devlet kurumları tarafından yapılmasını istiyoruz. 2019’dan beri başaramadığımız bu işi şimdi sizlerin desteğiyle başaracağız” dedi.

Etkinlikte, katılımcılara yurt talebinin önemini anlatan Başkan, gençlerin KYK’ya mail gönderip imza toplayarak bu konuda harekete geçmeleri gerektiğini belirtti. “Bina yapmak, doğru koşullarda eğitim hayatınıza devam edemeyecekseniz hiçbir şey ifade etmiyor. Kendiniz için, arkadaşlarınız için, sizden sonra gelecek olanlar için bunu talep edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Başkan Sengel, yurt için iki arazi tahsisi yapma kararlılıklarını yineleyerek, sürecin hızlanması için gereken adımların atılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme