Başkan Soyer adaylık için nabız yokladı!

İZSU'nun 28 milyar liralık yatırımının öne çıktığı altyapı ve temel atma töreni Cumhuriyet Meydanı'nda görkemli bir...

Başkan Soyer adaylık için nabız yokladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İZSU’nun 28 milyar liralık yatırımının öne çıktığı altyapı ve temel atma töreni Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli bir kutlama ve onlarca katılımcıyla gerçekleşti. Söz konusu törene; CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Narlıdere Belediyesi Başkanı Ali Engin, İzBB Yöneticileri, İZSU Yönetim kadrosu, İzBB Başkanı Tunç Soyer ve bölgedeki vatandaşlar katıldı.

Başkan Soyer, törende kürsüye gelerek “Göreve geldiğimden bu yana bizzat takip ettiğim bir sürecin sonunda sadece körfezin temizlenmesi için 405 milyon euro, yaklaşık 13 milyon liralık Uluslararası finansmanı kazancı İzmir’e kazandırdık. Bu İZSU’nun bütçesinin yaklaşık yüzde 56’sı. İZSU’nun bütçesiyle yapılacak yatırıma ayrıca dışarıdan bulduğumuz dışarıdan gelen yatırımla ekleyerek devam ettirdik. Bu da İzmirliler’e helal olsun” dedi.

Haber

405 MİLYON EURO 

Başkan Soyer, yatırımlar hakkında ise, “Değerli İzmirliler, Konak-Karabağlar-Bornova atık su arıtma tesisi, 100 kilometrelik ayrıştırma projesi 110 milyon euro, Karabağlar son teknoloji Atık Su Ayrıştırma tesisi 55 milyon euro, Güneysu Atık Su Arıtma Tesisi kapasite artışı 20 milyon euro, Çamur çürütme kurutma tesissi 55 milyon euro, yaşayan körfez kapsamında dip tarama çalışmaları 145 milyon euro, çiğli atık su arıtma tesisine ait şarj kanalının eski Gediz yatağına verilmesi 20 milyon euro. 405 milyon euroyu işte bu şekilde çatır çatır harcayacağız” ifadelerini kullandı.

“HAYALLERİNİN ÇALINMAMASI İÇİN MÜCADELE ETTİK”

Yatırımın gelecek noktasını ifade eden Soyer, “Körfez’in kirlilik çilesi bitecek. Çocuklarımız ve bizler yeniden bu körfezde yüzeceğiz. Çok az kaldı ve hayal değil. İzmir her zaman en güzelini, iyisini hak ediyor. 5 yıl boyunca sadece İzmir için bu güzelim kentte yaşayanlar için çalıştık. 4,5 milyon İzmir’in geleceğini ve hayallerinin çalınmaması için mücadele ettik” dedi.

Haber

ADAYLIK MESAJI

Başkan Soyer, konuşmasının devamında adaylık konusunda da güçlü mesajlar verip, nabız yokladı.  Soyer, “Gücümüzü güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarından alıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyoruz. İzmir daime kendi kaderini belirleyen kendi sesini yükselten çok renk, çok ses, çok nefesle zenginleşen demokrasinin en kuvvetli kalesidir. Bu şehir kendi gücüyle yükselmeye ve kendi halkının direnciyle ayakta kalmaya devam edecektir. İlk sözümüzde son sözümüz ce son nefesimizle İzmir diyoruz. Benimle yola devam etmeye var mısınız? Değerlerimizi kurup geliştireceğiz ve birlikte emek vermeye hazır mısınız?” dedi ve katılımcılardan yüksek sesle ‘evet’ yanıtını aldı.

“TERCİHİM ALTYAPIYI GÜÇLENDİRMEK OLDU”

Soyer, pandemi ve derinleşen ekonomik krizde aşkla çalıştıklarının da altını çizerek “Daima bir işi yapmanın bir yapmamanın bin sebebi vardır demiştik. İzmir’de yarım asırdır halının altına süpürülen sorunları büyük bir kararlılıkla çözüme kavuşturduk. 28 milyar liralık yatırımdan 11 milyarının bugün açılışı yapılacak projeler olduğuna, 3 milyar lirası ise devam eden ve temel atılacak projeler ile 14 milyar liralık projeler ise yeni dönemde başlayacak çalışmalar” dedi.

Soyer, “5 yıl önce göreve geldiğimde ya altyapımızı güçlendirecek ya da vitrini süsleyecektik. Tercihim ise altyapıyı güçlendirmekte oldu. Çünkü geleceği inşa etmenin başka yolu yok. Bu şehri her yağmurda sel ve yakın haberleriyleler uyanmaya devam edecekti. Cumhuriyetimizin her biri devrim niyetliğinde olan birçok iş yaptık. 300 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattı, 3 bin 200 kilometre içme suyu, 1400 km kanalizasyon hattı, 3 ileri biyolojik arıtma tesisi, 8 paket atık su artıma, 2 atık su arıtma tesisinde kapasite arttırımı, 5 içme suyu artıma, 11 paket içme suyu, 1 içme suyu kapasite artırma, aşırı yağışlarda ise önlem alarak doğrudan müdahalelerle ürettiğimiz kalıcı çözümler. Emin olun ben saymaktan yoruldum” dedi.

“İZMİR’İN 50 YILINI GARANTİ ALTINA ALDIK”

Başkan Soyer, “Her yağışta birbirine karışan yağmur suyu ve atık suyunu birbirine karışmasından doğan koku sorununu çözmek için bunları birbirinden ayrıştırmakla işe başladık. 600 km’lik yağmur suyu kanalı yapılmıştı, sadece 4 yılda 300 km yeni kanal inşa ettik. 2024’te bu kanal en az 400 kilometreye ulaşacak. İzmir’in koku sorunu tarihe karıştı. Bugüne dek üzerine sürekli bant yapıştırılan ve her yağmurda yeniden kanayan o yarayı iyileşirdik. 7 milyar liralık bu yatırımla bugünün gençlerini torun sahibi olsa dahi çalışacak bir sistem kurduk. İzmir’in 50 yılını garanti altına aldık” dedi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme