• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Soyer: Emek korumalı yerel yönetim yapıyoruz!

Başkan Soyer: Emek korumalı yerel yönetim yapıyoruz!

İZENERJİ, İZELMAN ve İZFAŞ çalışanlarına özgü ek protokol çalışmaları nihai sonuca vardı. Konak Kültürpark'ta düzenlenen imza...

Başkan Soyer: Emek korumalı yerel yönetim yapıyoruz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İZENERJİ, İZELMAN ve İZFAŞ çalışanlarına özgü ek protokol çalışmaları nihai sonuca vardı. Konak Kültürpark’ta düzenlenen imza töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakinde yer alan şirket çalışanlarının yanı sıra DİSK Yöneticileri, Genel-İş Yönetim Kadrosu ve Roman vatandaşlar katıldı.

Coşkulu törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sevgili kardeşlerim, neden bu kadar kıymet verdik bu ilave ek sözleşmeye. Bu aslında ok sembolik. Bu hayatınızı çok fazla değiştiremez. Ama buradan tüm Türkiye’deki yerel yönetimlere İzmir’den bir ses veriyoruz. Diyoruz ki bu ek sözleşmeleri yapın emekçiler mağdur olmasın ve ezilmesinler. Bir nefes alsınlar. Mesele sadece ekonomik değil, belki de ekonomik kavganın mücadelenin ötesinde başka şeylerin mücadelesi verilmeli” dedi.

Haber

Soyer, katılımcılara emekçilere şöyle seslendi:

“Bu da adalet ve demokrasi mücadelesidir. Çünkü bir memlekette düşünün ekonomi işliyor ve üretim var ama demokrasi yok. Böylesi ülkeler vardır. Burada ise sadece bir zümre zenginleşiyor. Onun dışında emek veren yoksullaşıyor. Kur korumalı mevduat diye bir şey yapıyorsunuz ve bu milyonları olanları koruyor. Zenginleri koruyor. Senin vergin o milyonerle daha fazla milyoner olsun diye koruyor. Bizler de kur korumalı mevduat hesabı değil, emek korumalı yerel yönetim yapıyoruz. Emeğin hakkını veren yerel yöneticilik yapıyoruz.”

Haber

“İSTİYORUZ Kİ YÜZÜNÜZ GÜLSÜN”

Başkan Soyer, “Aramızdaki hak bu. Emeğin hakkını vermeye dayanan bir yerel yönetim anlayışı, yani demokratik bir yere yönetim anlayışıdır. Karanlık ve çok zor bir dönemden geçiyor ülke. Kimse enseyi karartmasın. Çünkü bugün buradaki sizler, emin olun ki İzmir için değil tüm Türkiye için çok kıymetlisiniz. Örgütlü mücadelenin ve emek mücadelesinin öncülüğünü yapıyorsunuz ve bu yüzden kıymetlisiniz. Bizim emeğin hakkını korumakla ilgili iki temel kaygımız var. Sizlerin çok daha iyiye layık olduğunu biliyorum. O günler gelecek, daha iyisi yapacağız. Aynı zamanda bir anlamı daha var, sizler güzel İzmir’in güzel insanlarına hizmet veriyorsunuz. O güzel İzmir’in güzel insanları emeğinize muhtaç. Sizin emeğinizle onlar hayatını devam ediyoruz. İstiyoruz ki yüzünüz gülsün, emeğinizi üretirken iç huzuruyla üretin o yüzden ekonomik hakkını almanız çok kıymetli. İzmirli buna layık ve sizler de buna layık. Bu yürek size feda olsun kardeşlerim” ifadelerini kullandı.

“‘TUNÇ’UZ DAĞLARI DELERİZ”

DİSK Ege Bölgesi Temsilcisi Memiş Sarı, imza öncesin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasını dikkate aldı. Bahçeli’nin ismini vermeden konuşan Sarı, “Yolda bulduklarımızı, yola çıktıklarımızla değişmeyiz. Yolumuz açık olsun başkanım. Bugün partilerin kurul toplantısında bir siyasi parti lideri, tahmin edeceksiniz bir şeyler açıklamış, Ankara’yı ok değil altın ok yönetecek. İstanbul’un Murat’ı erecek, İzmir’in dağı da Tunç’u eritecek. Biz buradan sesleniyoruz, barış, umut, emek ve özgürlük mücadelesi veren işçi sınıfı olarak sesleniyoruz. Biz Tunç’uz dağları deleriz” dedi.

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme