• Haberler
  • Gündem
  • Başkan Soyer: Geçen dönemde mutfağı toparladık şimdi yemek vermek istiyoruz

Başkan Soyer: Geçen dönemde mutfağı toparladık şimdi yemek vermek istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına net olarak aday adayı olduğu belirten Soyer, 'Biz geçen 5 yıl içinde...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına net olarak aday adayı olduğu belirten Soyer, “Biz geçen 5 yıl içinde mutfağı toparladık şimdi yemek vermek istiyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Eminim ki İzmirliler görmedikleri yer altı yatırımlarının ne kadar kıymetli olduklarını biliyorlar. İzmirliler sadece siyasi partiye hizmete oy vermezler, demokrasiye, bağımsızlığa oy verirler. Bu nedenle biz kendimizle yarışırız. Bu nedenle İzmir’in dünyadaki yerini büyütmeye gayret ederiz. Önümüzdeki hafta 27’sinde inşallah Avrupa gençlik başkenti ilan edileceğiz. Göreceksiniz İzmir’i yine Anadolu’nun lokomotifi olarak ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Kanada’da, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Avrupa’da birçok yerde artık İzmirli markasının daha çok görüleceğini söyleyen Başkan Soyer “Biz İzmirli markasıyla sadece süt ürünlerini değil, mesela Karakılçık buğdayından yaptığımız makarnayı yine ihracat etmeye başladık. Asıl mesele yurt dışına yapılan ihracatları markalı yapabilmek. Oradan para kazanmamız lazım ”dedi.

ALTYAPI DEĞİŞİYOR

Başkan Soyer kokuyu kestiklerini ve yaşanabilir, yüzülebilir bir körfeze dönüştürmek için de çok yoğun bir biçimde çalıştıklarını söyleyerek, “Şehrin altyapısını tamamen değiştiriyoruz. Kemeraltı dünyanın en büyük, en eski açık hava alışveriş merkezidir. Kemeraltı’nın sokaklarının altında yeraltı nehirleri yapıyoruz. UNESCO dünya mirası listesine gireceğiz. Biz yerin altında bambaşka bir şey inşa ediyoruz. Metrolarıyla, kanallarıyla temiz su, yağmur suyu, pis su, ayrıştırma kanallarıyla bütün bunları yapmamızın sebebi şu. Yaşanabilir bir şehir yaratmak istiyoruz. Dirençli bir şehir yaratmak istiyoruz ”dedi

DEPREM GÜVENLİK KARNESİ

Depremde büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Soyer, “Biz tarihimizde ilk defa çok büyük acılar yaşadık. Bir daha bunlar yaşanmasın diye. Bir yandan hizmet binaların tek tek güvenlik karnelerini çıkartıyoruz. Deprem karnesi çıkartıyoruz, her binayı yazıyoruz. Şu anda bir yandan yeraltı fotoğrafını çekiyoruz İzmir’in deprem dayanaklığını deprem güvenilir birliği artırmak için mücadele ediyoruz, bir yandan da kentsel dönüşüm başlattık” dedi.

37 sene önce İngilizceden Filistin’deki kadınların ve çocukların büyük mağduriyetlerini anlatan bir kitap çevirdiğini söyleyen Başkan Soyer, “Şimdi 37 sene önce yaşanan acılar 37 sonra sene sonra devam ediyor. Eğer biz bu coğrafyada 100 yıldır kesintisiz barışı yaşıyorsak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in sayesinde o nedenle Atamıza sımsıkı sarılmaya ve ona her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz ”dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme