• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Soyer sözünü tuttu, Körfez’de yüzdü!

Başkan Soyer sözünü tuttu, Körfez’de yüzdü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6. İzmir Körfez Festivali’nin bir parçası olarak düzenlenen 100. Yıl...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6. İzmir Körfez Festivali’nin bir parçası olarak düzenlenen 100. Yıl Açık Su Yüzme Cumhuriyet Kupası etkinliğine katıldı.  Güzelbahçe sahilinde 1,5 ve 3 kilometrelik etaplarda düzenlenen yüzme yarışına yaklaşık 300 yüzücü katıldı. Başkan Soyer, yarışın başlangıcını yaptı, sözünü tutarak Körfez’de yüzdü. 

Haber

Yarış esnasında İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile birlikte yüzen Soyer, yaklaşık 1 kilometre kadar yüzdükten sonra aynı noktadan karaya çıktı. Başkan Soyer, İzmir Körfezi’ndeki iyileştirme çalışmalarına 11 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ve 260 kilometrenin üzerinde yağmur suyu ve pis su ayrıştırma kanalı inşa ettiklerini belirtti. Bu çalışmaların meyvelerini topladıklarını ve körfezin durumunun iyileştiğini vurguladı.

Ayrıca, Soyer deniz altında yapılan bir dalışta, Güzelbahçe’de “boncuk mercan” olarak bilinen bir mercan türünün kayaların üzerini kapladığını gözlemlediklerini paylaştı. Bu gözlemin, denizaltı yaşamının çeşitlendiğini ve canlı türlerinin popülasyonunun arttığını gösterdiğini söyledi.

Başkan Soyer, körfezin iç kısımlarının, Güzelyalı, Alsancak ve Bostanlı’nın da yüzülebilir hale geleceğine inandığını ve gelecek nesillerin bu güzel körfezde yüzebileceğine dikkat çekti.

Haber

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme