Başkan Soyer'den çağrı: Çok geç olmadan!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşa yönelik çağrıda bulundu. Soyer,...

Başkan Soyer'den çağrı: Çok geç olmadan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşa yönelik çağrıda bulundu. Soyer, paylaşımında ‘Çok geç olmadan durun’ diyerek iki devleti ateşkese davet etti

Türkiye başta olmak üzere tüm dünya gözlerini Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşa çevirdi. İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer ise bu duruma bir an önce son verilmesini vurgularken Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözleriyle birlikte “Tarih kitaplarında bir insanlık suçunu daha kaldıracak yer yok. Masumlar ve çocuklar için çok geç olmadan, durun” ifadelerini kullandı. Dün sabaha karşı Ukrayna, Rusya’nın Donbas bölgesine girdiğini duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Türkiye saatiyle sabah 6 sularında, harekata başladıklarını ifade etmişti.

 

“OPERASYONUN AMACI SEKİZ YILDIR KİEV REJİMİ TARAFINDAN KORUMAK”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı sözde yönetimlerin Rusya’dan askeri yardım talebinde bulunduklarını hatırlatan Putin, “Buna bağlı olarak özel bir askeri operasyon düzenlemeye karar verdim. Operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna’nın Nazizm’den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz.” ifadelerini kullandı. Ukrayna topraklarını işgal etme planları olmadığını vurgulayan Putin, kimseye zorla bir şey dayatmayacaklarını ifade etti.

DÜNYADAN RUSYA’YA KINAMA

BMGK, NATO, Avrupa Birliği, AGİT ve çok sayıda ülke, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri müdahaleyi kınadı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin çoğu, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri müdahaleyi şiddetle kınayarak bunu, “Uluslararası hukuka ve BM ilkelerine saygısızlık” olarak nitelendirdi.

Bakmadan Geçme