• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Soyer’e gönüllülerden destek! İzmir’i kaybedersek bu yıkım olur!

Başkan Soyer’e gönüllülerden destek! İzmir’i kaybedersek bu yıkım olur!

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-Seyyar satıcılar, muhtarlar, STK temsilcileri ve Başkan Soyer’in Gönüllüleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı...

Başkan Soyer’e gönüllülerden destek! İzmir’i kaybedersek bu yıkım olur!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-Seyyar satıcılar, muhtarlar, STK temsilcileri ve Başkan Soyer’in Gönüllüleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Başkan Tunç Soyer’in gösterilmemesi üzerine Egemenlik Binası önünde bir araya geldi. Başkan Soyer’e destek veren gönüllüler, CHP Genel Merkezi’nden Dr. Cemil Tugay kararının çıkmasına tepki gösterdi.

Haber

“BAŞKAN ÖZEL KARARINI GÖZDEN GEÇİRSİN”

‘Hasta sana roman çocuğu’, ‘İlle de Tunç Soyer olsun’, ‘Can Atalay da Tunç Soyer de halkın iradesidir’, ‘Aşkla İzmir aşkla Tunç Soyer’ yazılı dövizlerin önünde konuşan İzmir Doğu Güneydoğu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Gültekin, “İzmir için mandacısına, lavantacısına, karakılçık buğdaycısına, tarımcısına, sütçüsüne, sordular mı anket yaparken? Bizim İzmir’imizin bugün Türkiye’de kendine yetebilecek kişiyi, 15 kırsal ilçesine sordular mı? Genel Başkanı Özgür Özel’e rica ediyoruz, bu kararını tekrar gözden geçirsin. İzmir’in merkezindeki sırça köşkteki anket onlara gelecekte çok zarar verecek. Bilsinler, onu yanılttılar. Tunç Başkan, İzmir’deki 5 milyonun ortak değeriyle, ortak düşüncesidir. Tunç Soyer, ‘İzmir’de bir başka tarım mümkündür’ diyerek bir başarıya imza attı. Türkiye’de hangi belediye başkanı bunu başardı?” dedi.

Haber

“BEŞLİ ÇETENİN ADAMINI ÖNÜMÜZE KOYUYORSUNUZ”

Sözlerine devam eden Gültekin, “Amerika’ya kadar tarım ürünleri satıyor Tunç Soyer. Genel Merkez bu kararı verirken, SODEM’in (Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği) Başkanı Tunç Soyer, Avrupa yerel yönetimler daire başkanlığı, ki 130 bin belediye buna bağlı ve bunlar hepsi CHP’nin, Tunç Başkanın başarısıydı. Tunç Başkan’ın elinden bu yetkiler alınınca Avrupa’nın tamamının feda edildiğini biliyor mu acaba? Buradaki gönül kırgınlığımız İstanbul, Aydın, Adana, Antalya’ya da yansıyacak. Defalarca size söyledik, değişim altındaki yükselişin ardından biz İzmir’i ve ilçelerini kaybedersek bu bizler için bir yıkım olur. 35-40 yıldır sizlere emek veriyoruz. Neden durup dururken bu kadar Anadolu halkını bir araya getirip gönül bağı kuran ve insanın isteklerini, talebini görmezden gelip beşli çetenin adayını önümüze koyuyorsunuz. Biz itiraz ediyoruz. Bunu da 31 Mart sabahı göreceksiniz. Bu kararınızı bir daha düşünün” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından CHP İl Binası’na yürüyüş yapmak isteyen gönüllülere polis ekipleri izin alınmadığı gerekçesiyle izin vermedi.

Bakmadan Geçme