Başkan Tugay: Biz bu heykeli İzmir'e dikmeyiz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, UEFA Disiplin Kurulu'nun EURO 2024'teki Avusturya maçında 'bozkurt işareti' yapan futbolcu Merih Demiral'ın İzmir'de heykelinin dikilmesi talebine tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, UEFA Disiplin Kurulu’nun EURO 2024’teki Avusturya maçında ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın İzmir’de heykelinin dikilmesi talebine tepki gösterdi. Başkan Tugay, bu talebe kesin bir yanıt vererek, "Biz bu heykeli İzmir’e dikmeyiz" dedi.

İsmail Saymaz’ın haberine göre, Başkan Tugay, Merih Demiral’ın İzmir’de heykelinin dikilmesine yönelik önerilere sert tepki gösterdi. Başkan Tugay, “Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykelini İzmir'e dikmeyiz” şeklinde net bir açıklama yaptı.

TEKLİFE SERT TEPKİ

Bu açıklama, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından öne sürülen teklif üzerine gündeme geldi. MHP’nin önerisinin ardından Tugay’ın bu sert çıkışı, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde MHP'nin teklifinin kabul edilmemesiyle ilgili tartışmaların devam edeceği, Tugay’ın açıklamalarıyla daha da belirginleşti. 

Tugay’ın bu açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde konuya ilişkin tartışmaların süreceğinin sinyalini verirken, kamuoyunda ve sosyal medyada gündem oldu.

Bakmadan Geçme