• Haberler
  • İzmir
  • Başkan Tugay'ın 2025-2029 stratejik planları onaylandı

Başkan Tugay'ın 2025-2029 stratejik planları onaylandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2025-2029 dönemi stratejik planları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısının son birleşiminde oylanarak kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, planların Türkiye'nin en nitelikli planlarından biri olabileceğini vurguladı ve her bir harcanan kuruşun önemine dikkat çekti.

Stratejik Planlar Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Başkan Tugay'ın 2025-2029 stratejik planları onaylandı

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planı 5 başlık altında oy çokluğu ile kabul edilirken, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün stratejik planı oy birliğiyle onaylandı. Başkan Tugay, hazırlanan planların kapsamlı ve etkili olduğunu belirterek, “Hazırladığımız plan Türkiye'nin en nitelikli planı olabilir. Harcanacak her bir kuruşun önemi ve değeri var. Ayaklarımızın yere sağlam bastığını biliyorum. Amacımız sorun çözmek olursa, amacımız hizmet etmek olursa, yüzümüz halka dönük olursa biz görevimizi yapmış olarak bu dönemi tamamlamış oluruz. Henüz önümüzde uzun bir süre var, yapacak çok işimiz var” dedi.

Körfez Sorunları ve Bakan Kurum’a Teşekkür

Başkan Tugay, İzmir Körfezi ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmeye değinen Tugay, “Bakan Kurum ile Körfez ve kentin sorunlarına dair iyi niyetli bir yaklaşımı kendi ağzından duydum. Kendisine teşekkür ederim. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kent sınırları içindeki tüm sorunlardan sorumluyuz ve bakanlıkların da Türkiye genelindeki sorunlarla ilgilenmesi gerekiyor. Yapıcı bir diyalog ve iletişim sürecini sürdürmeliyiz,” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm ve Yapılaşma Üzerine Görüşler

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Tugay, suçlama yerine çözüm odaklı yaklaşmanın önemini vurguladı. “Gecekonduların yapılmasında suçlu aramak yerine, sağlıklı bir şehirleşme sağlamalıyız. İmar afları kaçak yapılaşmayı teşvik etmiştir. Düzensiz yapılaşmanın önüne geçmek, sağlıklı bir şehirleşme sağlamak hepimizin sorumluluğudur,” dedi.

İzmir Gevrek Modeli ile Gelecek Vizyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 dönemi stratejik planı, “İzmir Gevrek Modeli” vizyonu ile belirlendi. Bu model, “Küresel hedeflere uyumlu gelişen, yenileyici ve kapsayıcı bir İzmir” hedefini öngörüyor. Model, kentin sosyal ve ekolojik sorunlarının birbiriyle bağlantılı olduğunu vurgularken, gelecekte nesiller arası düşünme alışkanlığını geliştirerek “Ekolojik olarak güvenli ve sosyal olarak adil” bir kent yaşamı mirası bırakmayı amaçlıyor.

Başkan Tugay’ın Sözleri

Başkan Tugay, “Harcanacak her bir kuruşun önemi var. Önceliğin doğru hesaplanması gerekiyor. Yapılacak işler, gerçek sorunları çözmeyi hedeflemeli. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz, ayakları yere sağlam basan, hayal kurmayan bir ekibiz. Şehre saygı ve bağlılıkla hizmet edeceğiz. Bu bizim şehre olan sözümüz,” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 dönemi stratejik planları, şehirdeki sorunlara çözüm odaklı yaklaşımı ve ekolojik, sosyal adalet ilkeleri doğrultusunda İzmir’i geliştirme hedeflerini özetliyor. Bu kapsamlı planlar, şehrin geleceğine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakmadan Geçme