Başkan Tugay Interfresh Eurasia Fuarı'nda 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Interfresh Eurasia Fuarı'nda tarımda yaşanan zorluklara dikkat çekerek, kentin gıda ve tarımda kendine yeten bir şehir olma hedefini açıkladı. İzmir'in tarımsal potansiyeli ve geleceğe yönelik planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tarımda gıda krizi kapıda mı? İzmir, tarım ve ticarette nasıl bir rol oynayacak? Tarımsal üretim için hangi stratejiler geliştiriliyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Interfresh Eurasia Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, tarım üretiminin giderek zorlaştığını ve İzmir’in tarımda kendine yeten bir şehir olmayı hedeflediğini vurguladı. Tugay, tarıma ve gıdaya dair yaşanan sorunlara çözüm üretmek amacıyla hazırladıkları Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi’nden bahsetti.

İzmir Tarımda Öncü Olmayı Hedefliyor

Başkan Tugay Interfresh Eurasia Fuarı'nda 

Tarımsal üretimde yaşanan zorluklara dikkat çeken Başkan Tugay, “Tarımla ilgili yaşanan her türlü soruna duyarsız kalmamak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Üreticilerin ve tüketicilerin yanında durmak önceliğimizdir. Bu kapsamda, Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi hazırlıyoruz. Hedefimiz, İzmir’in tarım üretiminde ve gıdada kendine yeten bir şehir olmasıdır,” dedi. Tugay, ayrıca ülke genelinde tarım ürünleri yetiştirmede etkin bir rol üstlenmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Interfresh Eurasia Fuarı İzmir’de

Başkan Tugay Interfresh Eurasia Fuarı'nda 

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve meyve-sebze sektöründe Türkiye’nin tek fuarı olan Interfresh Eurasia, Antalya’dan İzmir’e taşındı. İzmir’in tarımsal potansiyeli doğrultusunda fuara ev sahipliği yapmayı fazlasıyla hak ettiğini belirten Tugay, fuarın İzmir ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. 28 Eylül’e kadar devam edecek fuarda 55 ülkeden alım heyetleri ve 30’dan fazla uluslararası market zinciri buluşacak.

Gıda Krizi Kapıda

Başkan Tugay Interfresh Eurasia Fuarı'nda 

Başkan Tugay, tarım üretiminin her geçen gün zorlaştığını ve bunun sonucunda gıdaya erişimde sorunlar yaşandığını belirtti. “Şu anda bile bir gıda krizi yaşıyoruz. İklim değişikliği, susuzluk ve diğer faktörler tarımı zorlaştırıyor. Önümüzdeki yıllarda bu sorunların artarak devam edeceği aşikar. Gıdaya erişim konusunda daha büyük krizlerle karşılaşmamak için hazırlıklı olmalıyız,” diye konuştu.

İzmir'in Tarımsal Potansiyeli

Başkan Tugay Interfresh Eurasia Fuarı'nda 

İzmir'in çok kıymetli tarım arazilerine sahip olduğunun altını çizen Tugay, "Topraklarımızın yüzde 30'u hala işlenebilir. Bu yaklaşık 350 bin hektara denk geliyor. İzmir, tarım ve tarıma dayalı ticaretin merkezi olma özelliğini sürdürüyor. Bu alandaki çalışmalarımız sayesinde İzmir’in tarımsal gücünü daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz,” dedi.

Sektörlere Katkı

Başkan Tugay Interfresh Eurasia Fuarı'nda 

Tugay, gıda ve tarım sektörlerine yönelik çalışmalara hız verdiklerini belirterek, "Türkiye'nin sebze ve meyve ihracatında yıllık 3,5 milyar dolar döviz kazandıran sektörlerin gelişmesine de katkıda bulunmayı sürdüreceğiz,” ifadelerini kullandı. İzmir’in tarımsal üretim ve ticaretteki önemini vurgulayan Başkan, İzmir’in daha da büyümesi için atılan adımları anlattı.

Bakmadan Geçme