Başkan Tugay: Kültürpark'ı koruyacağız

Başkan Tugay, 'Kültürpark'ı her türlü istismardan koruyacak sağlam adımlar atacağız. Yeni binalar yapmadan mevcut yapıları fonksiyonel...

Başkan Tugay, “Kültürpark’ı her türlü istismardan koruyacak sağlam adımlar atacağız. Yeni binalar yapmadan mevcut yapıları fonksiyonel hale getirip yeşil alanı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Toplantıda, Kültürpark içindeki yönetim binası planlarına dair endişelerini de dile getiren Tugay, bu yapının başka bir alana kaydırılacağını belirtti. Ayrıca, bölgedeki yeşil alanın korunması gerektiğini vurguladı ve lunapark gibi yapılara alternatif olarak daha işlevsel ve estetik çözümler sunulabileceğini ifade etti.

KAZILAR DENETİM ALTINDA

Başkan Tugay, İzmir’deki kazıların kapatılma süreçlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti ve ilçe belediyeleri ile koordineli bir denetim mekanizması kurulması gerektiğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki kazılarda kapatmanın sorumluluğunu üstleneceğini söyledi.

TOPLU KONUT PROJELERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, temel ihtiyaçları karşılayacak, orta gelir grubuna hitap eden toplu konut projeleri üzerinde çalışıyor. Başkan Tugay, Menemen’de bir proje üzerinde bulunduklarını ve lüks konut yapımına yönelmeyeceklerini vurguladı.

Ulaşım Master Planı ile birlikte Kordon bölgesinde su baskınlarına karşı alınacak tedbirler üzerinde çalışıldığını belirten Tugay, yeni drenaj sistemleri ve peyzaj düzenlemeleri yapılacağını ifade etti.

ÇOĞU KONUYA DEĞİNİLDİ

Botanik EXPO 2027 için alanların değiştirileceğini ve bu alanların rekreasyon amaçlı kullanılacağını ifade eden Tugay, bu süreçte kamulaştırmaların yapılacağını açıkladı.

Toplantıda, Kemeraltı’nın ihtiyaç duyduğu projeler üzerinde duruldu. Başkan Tugay, kentsel dönüşüm alanlarında piyasanın düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Tugay, İzmir’de ikinci el pazarlarının teşvik edilmesi gerektiğini ve bunun bit pazarları yerine daha yapılandırılmış bir sistemle gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratları da katıldı.

HÜSNİYE SEVAL ACUN 

Özel Haber

Bakmadan Geçme