• Haberler
  • Genel
  • Başkan Tugay: Yol haritamız ortak hedef, ortak planlama

Başkan Tugay: Yol haritamız ortak hedef, ortak planlama

İlçe belediyeleri ile uyum içinde çalışmanın önemine vurgu yapan Tugay, '5 yıl boyunca siz bizden bir...

İlçe belediyeleri ile uyum içinde çalışmanın önemine vurgu yapan Tugay, “5 yıl boyunca siz bizden bir adım önde olacaksınız, biz de sizin hemen arkanızda olacağız. Birbirimize güvenerek, ortak planlamalar yaparak İzmir’i çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüm yolları geliştirmek amacıyla başlattığı koordinasyon toplantılarına devam ediyor. İzmir’in turistik ilçelerinden Foça’da, ilçe Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Başkan Cemil Tugay’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Genel Sekreter Yardımcıları Çağatay Güç ve Zeki Yıldırım, ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoğlu, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, daire başkanları ve Foça Belediyesi yetkilileri katıldı.

TEMEL BELEDİYE HİZMETLERİNDE TİTİZLİK VURGUSU

Toplantının açılışında konuşan Başkan Tugay, ilçe belediyeleri ile uyum içinde çalışmanın önemine dikkat çekti. Temel belediyecilik hizmetlerinin titizlikle sürdürülmesi gerektiğini belirten Tugay, “Sosyal hizmetler de en az yol yapımı kadar önemli. İşsiz, yoksul yurttaşlarımızın ihtiyaçlarına duyarlı olmalıyız. Dezavantajlı gruplar, yaşlılar, kronik hastalar, engelliler ve 0-3 yaş arası çocuklar için özel hizmetler geliştirmeliyiz. Hiçbir vatandaşımızın aç kalmaması için aşevi hizmeti sunmalı ve barınma sorunu yaşayanlara yönelik düşkünler evi gibi hizmetlerimizi artırmalıyız” dedi.

İLÇE BELEDİYELERİ İLE UYUMLU ÇALIŞMANIN ÖNEMİ

İlçe belediyeleri ile sağlıklı iletişim kurmak ve çalışmaların karşılıklı takip edilebilmesi için ortak veri tabanlı bir sistem geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Tugay, “Birbirimizi sürekli görmek, duymak ve haberdar olmak için böyle bir sistemi kurmalıyız. İhtiyaç sahibi yurttaşları doğru belirleyip kaynakları adaletli bir şekilde dağıtabilmek için bu sisteme ihtiyacımız var. Evde sağlık ve destek hizmetlerini de geliştirerek sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

BEŞ YILIN ROTASINI BELİRLEDİ

Foça’nın turizm açısından İzmir’in önemli marka ilçelerinden biri olduğunu belirten Tugay, “Çözülmemiş basit sorunlar var ve bu sorunlar nedeniyle gereksiz yere kaybediyoruz. İlçe belediyelerimizi yalnız bırakmayacağız. Bu özel turizm kentinde, sahil düzenlemeleri gibi projeleri hızla hayata geçirmeliyiz. Yeni göreve başladık ve yeni yapılanma süreçleri var. Başta altyapı, ulaşım ve üst ölçekli planlama olmak üzere tüm sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. İlçe belediyelerimizin yönlendirmeleri doğrultusunda gerekli her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

“BİZE GÜVENMENİZİ BEKLİYORUZ ”

Başkan Tugay, “5 yıl boyunca siz bizden bir adım önde, biz de sizin hemen arkanızda olacağız. Bu dönemin çok iyi geçmesi şart. İzmir’i daha iyi bir noktaya taşımamız lazım ve bunu yapmamak için bir nedenimiz yok. Ortak hedefler ve planlar belirlemeliyiz. Gerçekçi yol haritaları oluşturmalıyız. Biz size güveniyoruz, sizin de bize güvenmenizi bekliyoruz” dedi.

“UMUDUMUZ TAM ”

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini yanlarında hissettiklerini belirterek, “Seçimlerin üzerinden kısa bir süre geçti ancak her zaman Büyükşehir’den bir muhatap bulduk. Belediyeler arasındaki bu uyumun devam edeceğini biliyoruz. Büyükşehir, 30 ilçede her alanda var ancak yapılan çalışmalar yeteri kadar görünmüyor. Biz ilçemizi daha ileri taşımak için çalışıyoruz ve umudumuz tam. Ekip arkadaşlarımız büyük bir motivasyonla çalışıyor” dedi.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme