Başkan Tugay'dan gündeme dair açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye borçlarının tahsili ile ilgili sözlerini değerlendiren Tugay, 'Bizimle bir siyasi yarışa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye borçlarının tahsili ile ilgili sözlerini değerlendiren Tugay, “Bizimle bir siyasi yarışa girilecekse elimizi kolumuzu bağlayarak değil, karşımıza daha iyi hizmet seçenekleri koyarak yapılmalı. Bu ülkeyi ileri götürecek olan rakibe çelme takmak değildir” dedi.

Başkan Cemil Tugay, Selçuk’ta gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koordinasyon toplantılarının ilçelerdeki problemlerin çözümü için oldukça verimli geçtiğini belirten Tugay, “Bu toplantılar sayesinde ‘Nasıl bir dönem geçirmek istiyoruz’ konusunda ortak ve farklı bakış açılarını değerlendiriyoruz. Karşılıklı ihtiyaçları tespit ediyoruz. Bu ilk toplantı serisi, sonraki toplantıların daha da faydalı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“RAKİBE ÇELME TAKMAK ÜLKEYİ İLERİ GÖTÜRMEZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyeleri hedef alan ve Hazine’nin borç tahsiline başlayacağına ilişkin açıklamalarını değerlendiren Başkan Tugay, Türkiye’nin uzun süredir ağır ekonomik kriz şartları altında yaşadığını vurguladı. Tugay, “Bütün kurumlar sıkıntılı, devletin kurumları da sıkıntılı. Geçenlerde bir kaymakam bize araçlarımız için yakıt dahi alamıyoruz dedi ve yardımcı olup olamayacağımızı sordu. Biz de iyi niyetle okulumuza, camimize, devletin diğer kurumlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu arada belediye otobüslerimizde, çöp kamyonlarımızda en yüksek ÖTV ile yakıt kullanıyoruz. Belediyeler hiçbir şeyden muaf değil, özel şirketler nasılsa biz de o duruma maruz kalıyoruz. Devletimizden beklentimiz, böyle zor şartlar altında bize biraz anlayış göstermesidir. Biz sadece CHP’li seçmenlere değil, AK Partili ve MHP’li seçmenlere de hizmet ediyoruz. Bu bakış açısını değiştirmelerini ümit ediyoruz” dedi.

“DAHA İYİSİNİ YAPMA KONUSUNDA YARIŞMALIYIZ”

Başkan Tugay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları üzerinden değerlendirmelerini sürdürerek, “Emekliler üzerinden kaybedilen oylar ile ilgili rahatsızlık var. Emeklilere düşük maaşları veren biz değiliz. Anormal pahalılığın sebebi biz değiliz, kötü ekonomik tablonun sorumlusu biz değiliz. Bizimle bir siyasi yarışa girilecekse; elimizi kolumuzu bağlayarak değil, karşımıza daha iyi hizmet seçenekleri koyarak yapılmalı. Bu ülkeyi iyiye götürecek olan rakibe çelme takmak değildir. Belediye hizmetlerindeki herhangi bir aksamanın sadece CHP’li belediyeler için sorun olacağı düşünülüyorsa bu vahim bir hata. Ülkenin ekonomisini bir an önce düzeltip belediyelere daha fazla kaynak sağlamaları gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde belediyelere daha fazla kaynak sağlanıyor, bizde ise var olan kaynaklar elimizden alınıp üzerimize ağır yükler bindiriliyor” ifadelerini kullandı.

“BUNU YAPMAKTAN MUTLU DEĞİLİZ”

Kentsel dönüşümdeki kooperatif modeli ve İZBETON’un sözleşme fesihleri hakkında da konuşan Başkan Tugay, “Bakanlığın yazıları ve müfettişlerin uyarıları doğrultusunda bu fesihleri gerçekleştirmek durumunda kaldık. Hükümetin ve üst kurumlarımızın kesin talimatı vardı. Bu durumu keyfi olarak yapmadık, bundan mutlu değiliz. Kooperatif yönetimleri ile yaptığımız toplantıda, bundan sonraki süreçte hiçbir şeyi ortada bırakmayacağımızı söyledik. Sorumluluğu alıp kooperatif yönetimleri ile birlikte hareket etmeye devam edeceğiz, en kısa zamanda konutları yapıp vatandaşlara teslim edeceğiz” dedi.

BAŞKAN TUGAY’DAN BİRLİK VE DAYANIŞMA MESAJI

Başkan Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda iş birliğine açık olduklarını belirterek, “Ortak çalışma kültürünü geliştirmemiz lazım. Planlamamızı ve kaynaklarımızı ortak kullanmalıyız. Bizi eleştirmekten çekinmeyin. Bana her şeyi iletebilirsiniz” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise Başkan Tugay’a teşekkür ederek, “Birlikte yol yürüyecek olmak çok keyifli olacak. Herkesin birbirinden haberdar olması çok kıymetli. Şu anda bir koordinasyonu tutturduk. Caddelerle ilgili çok güzel tepkiler alıyoruz. Müthiş bir dönem başlattığınız için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme