Başkan Tugay'dan sosyal konutlar gündemi

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 128. toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay başkanlığında, Tarihi...

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 128. toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay başkanlığında, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve İzmir Vakfı Danışmanı Gözde Çeviker Çınar, “Create in İzmir: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Merkezi” projesi hakkında sunum yaptı. Ayrıca, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer, “İzmir Girişim Sermayesi Fonu” ile ilgili bilgilendirme sundu. Başkan Tugay, bu fonun kuruluş sürecini yakından takip edeceğini belirterek, “İyi yönetilirse, İzmir’e ve girişimcilere büyük katkı sağlayacak bir fon olabilir. Doğru yapılandırılması ve profesyonel yönetilmesi şart. Üst düzey bir fon yöneticisi görevlendirilirse herkes kazanır” ifadelerini kullandı.

NİTELİKLİ YAŞAM ŞART

Toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Banu Dayangaç, İzmir’in kuzey bölgesinin planlama sürecine ilişkin bir sunum yaptı. Başkan Tugay, bu bölgedeki 5 bin hektarlık konut alanının planlanmasında dikkat edilmesi gereken hususları sıraladı. Tugay, “Bu bölgede yeni yapılan organize sanayilerde ve serbest bölgelerde çalışacak insanların, işe gidip gelmekte zorluk çekmeyeceği, mesafenin kısalacağı, iyi planlanmış yerleşim birimleri oluşturmak istiyoruz. Altyapısı, ulaşımı, çevreye etkileri, su ve enerji ihtiyaçlarıyla, sosyal donatılarıyla iyi planlanmış sosyal konutlar yapmalıyız. Lüks konutlar yüksek maliyetli olduğu için orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir kentleşme planlıyoruz” dedi.

YAŞANABİLİR BİR KENT OLACAK

Başkan Tugay, ilçe belediyeleriyle koordineli şekilde çalıştıklarını ve İzmir’de pek çok yeni alt yerleşim birimi oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. Tugay, “İlçe belediye başkanları ile sık sık görüşüyoruz ve potansiyel alanları belirlemelerini istedik. Henüz erken aşamadayız ancak bu bakış açısıyla İzmir’e yeni konutlar kazandırma konusunda istekliyiz. Özellikle kuzey aksta sanayi bölgelerini besleyecek yeni yerleşim yerlerine ihtiyaç var. Ancak yüzde 90’ı yerleşim bölgesi olmaması gereken alanları da koruyarak planlama yapmamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu kapsamlı planlamalar ve projeler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin her kesiminden vatandaşlara yönelik nitelikli ve erişilebilir konutlar üretmeyi hedefliyor. Başkan Tugay, bu çalışmaların İzmir’in daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olmasına katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

DENİZHAN GÜZEL

Bakmadan Geçme