Başkan Yıldız yangın bölgesinde 

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Karşıyaka'nın Yamanlar Bölgesi'nde başlayan ve Çiğli'yi de etkisi altına alan yangının ardından, yangından zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

Başkan Yıldız’a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın ve parti yöneticileri de eşlik etti.Başkan Yıldız, Evka 6 ve Yakakent mahallelerinde yaptığı incelemeler sırasında, yangından etkilenen vatandaşlar ve site yöneticileri ile bir araya geldi. Ziyareti sırasında mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten Yıldız, gerekli desteğin sağlanacağını belirterek, “Oldukça endişeli birkaç gün geçirdik. İlçemizde yangından etkilenen bölgelerde yerinde incelemelerde bulunduk. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız,” dedi.

CHP Milletvekillerinden Destek Ziyareti

Yangının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, beraberlerindeki heyetle birlikte Başkan Yıldız’a destek ziyaretinde bulundu. Milletvekilleri, yangının yarattığı tahribatın giderilmesi için gereken desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.

Yıldız: "Yaralarımızı Birlikte Saracağız"

Yangın bölgesindeki incelemeleri sırasında üzüntüsünü dile getiren Başkan Yıldız, "Ne yazık ki üç gündür ciğerlerimiz yanıyor. Vatandaşlarımızı sürekli olarak yangınlar konusunda dikkatli olmaya davet ettik, ancak görüyoruz ki uyarılar yeterli olmuyor. İzmir’in dağlarını alevler esir almış durumda. Dün yangın, ilçemizi de etkisi altına aldı ve hemşehrilerimizin korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. İtfaiye, belediye ekiplerimiz, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Bu, ilçemiz için sevindirici bir durum olsa da ormanlarımız, hayvanlarımız ve binlerce vatandaşımız bu olaydan olumsuz etkilendi. Onlarca hayvanı tahliye ettik, ancak bazı vatandaşlarımız evsiz kaldı. Oksijen kaynağımız gözlerimizin önünde yok oldu. Kimsenin mağdur olmaması için yangın sonrasında da ne gerekiyorsa yapacağız. Yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirilmesi ve hayvanlar için güvenli yaşam alanları oluşturulması konusunda destek olacağız. Çiğli Belediyesi bünyesindeki su tankerlerimiz, ilk günden itibaren söndürme çalışmalarına destek verdi. Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz ise hayvanların tahliyesinde aktif rol aldı. Bu özverili çalışmalarından dolayı tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızla görüştük ve onlara her zaman yanlarında olacağımızın sözünü verdik. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz ve il başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm İzmir’e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme