• Haberler
  • Siyaset
  • Başkan Zeyrek, Alevi Kültürü Tanıtma Şenliğinde ne mesaj verdi?

Başkan Zeyrek, Alevi Kültürü Tanıtma Şenliğinde ne mesaj verdi?

Manisa'nın Kula İlçesi'nde gerçekleştirilen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenlikleri'nde, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, kültürel değerlerin korunması ve toplumda birlikteliğin sağlanması üzerine önemli mesajlar verdi.

Manisa'nın Kula İlçesi'nin Encekler Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Şenlikleri, büyük bir katılımla yapıldı. Şenliğe, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, ve birçok protokol üyesi katıldı. Binlerce vatandaşın ilgi gösterdiği etkinlik, kültürel bir şölen havasında gerçekleşti.

Kültürel Değerler ve Birlik Mesajı

Programda konuşan Başkan Zeyrek, Alevi-Bektaşi kültürünün insani değerlere olan ihtiyaç vurgusunu yaptı. Zeyrek, “Kadına, çocuğa, hayvana, kısaca tüm canlara merhamet duygusuyla yaklaşmak, laik, demokratik ve adil bir ülkede kardeşçe yaşamak için Alevi-Bektaşi kültüründeki insani değerlere ihtiyaç duymaktayız. Bu önemli şenliği gelecek nesillere daha da büyüyerek aktarmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Başkan Zeyrek, Alevi Kültürü Tanıtma Şenliğinde ne mesaj verdi?

Kültürel Zenginliklerin Yaşatılması

Başkan Zeyrek, kültürel değerlerin yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine de değindi. “Yunus Emre, Tabduk Emre ve Bağdatlı Sultan gibi erenlerin felsefesiyle yoğrulmuş, kadim bir kültüre sahip olan Kula’mızda bu geleneği yaşatan herkese teşekkür ediyorum” diyen Zeyrek, Manisa’nın kültürel zenginliklerini geleceğe taşımak adına çalışacaklarını belirtti.

Eşit Haklar Vurgusu ve Destek İfadeleri

Cemevlerine ibadethane statüsü kazandırılmasının önemine de dikkat çeken Zeyrek, “Laik ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nde her inanç grubunun eşit haklara sahip olması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Başkan Zeyrek, yerel yönetim olarak Alevi-Bektaşi kültürünün yaşatılması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Etkinliklerle Dolu Bir Gün

Şenlik programında, türkü dinletileri ve semah gösterileri yapıldı. Salihli Türkü Dostları ve ünlü sanatçı Tolga Sağ gibi isimler, festivale katılanlara müzik dolu anlar yaşattı. Etkinlikler, halkın yoğun katılımıyla renklendi ve binlerce vatandaş türkülerin tadını çıkardı.

Başkan Zeyrek, Alevi Kültürü Tanıtma Şenliğinde ne mesaj verdi?

Başkan Zeyrek'in Diğer Etkinliklere Katılımı

Bağdatlı Sultan Şenliği'nin ardından, Başkan Zeyrek, Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni izledi. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nın 17. Olağan Kongresi'ne katılarak partililerle bir araya geldi.

Bakmadan Geçme