• Haberler
  • Genel
  • Başkan Zeyrek'ten kadrolu işçilere zam müjdesi 

Başkan Zeyrek'ten kadrolu işçilere zam müjdesi 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında, kadrolu işçilere günlük yevmiyelerinde yüzde 35 oranında bir artış sağlandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında, kadrolu işçilere günlük yevmiyelerinde yüzde 35 oranında bir artış sağlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, işçilerin enflasyona karşı korunacağını belirterek, BESOT çalışanlarına verilen 35 bin TL maaş sözünün de en kısa zamanda yerine getirileceğini ifade etti.

Sözleşme imza töreninde, Başkan Ferdi Zeyrek ve Belediye İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Devrim Dinçer, kadrolu işçilerin yevmiyelerine yapılan artışı duyurdu. Günlük 1000 TL olan yevmiyeler, yüzde 35'lik zamla 1350 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, BESOT işçilerine yönelik 35 bin TL maaş sözünün yerine getirileceği bilgisi verildi. Törene, Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman da katıldı.

Başkan Zeyrek, işçilerin taleplerinden önce en iyi artışı gerçekleştirdiklerini vurgulayarak,  “Siz talepte bulunmadan önce biz, işçilerimize elimizdeki imkanlar doğrultusunda en iyi artışı yaptık. Ekonomik hayatlarında rahat bir nefes almalarını sağladığımızı umuyorum. Biz işçisiyle, memuruyla bir bütünüz. Bu, kurumun iradesini ve gücünü ortaya koyan bir unsurdur. Kimseyi ayrıştırmadan, herkese hak ettiği değeri vererek hem kurumun mutluluğunu hem de devamlılığını sağlamak amacındayız. Vatandaşlarımıza hizmet için işçilerimizi teşvik için elimizden gelen tüm çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Almış olduğunuz yetki sendikanız açısından hayırlı olsun. Sonraki süreçte de her zaman birlikte olacağımıza, işçilerimizin daha rahat bir hayat sürmesi için birlikte kararlar alacağımıza inanıyorum. Sendikanıza hayırlı olsun” dedi. 

BAŞKAN ZEYREK'E TEŞEKKÜR

Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşmesinin ardından Başkan Ferdi Zeyrek'e teşekkür etti. Duman, “Bizlere verdiğiniz değeri gördük. Şahsımız, şubemiz adına sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başarılarınızın daim olmasını diliyoruz” dedi.

Belediye İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Devrim Dinçer ise imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesinin 6. ay zam oranının belirlendiğini ve Başkan Zeyrek’in enflasyon oranına ek olarak 10 puan daha ilave ettiğini belirtti. Dinçer, “Devam eden toplu iş sözleşmemizin 6’ıncı ay zam oranını aldık. Başkanımız enflasyon oranına artı 10 puan daha ilave etti. Tüm emekçilere hayırlı olsun diliyorum. Başkanımız Ferdi Zeyrek’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

LEYLA BİLGİ 


 

Bakmadan Geçme