• Haberler
  • İzmir
  • Başkanların cebinde iktidarın anahtarı mı var !

Başkanların cebinde iktidarın anahtarı mı var !

38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla başladı.

İzmir'in Dikili ilçesinde bu yıl 38'incisi düzenlenen Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla 75. Yıl Parkı'nda gerçekleştirilen törenle başladı. Festival, 30 Ağustos'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in 30 ilçesinden 28'ini ve Büyükşehir Belediyesi'ni kazandıklarını hatırlatarak, yerel yönetimlerin önemine dikkat çekti. Özel, belediye başkanlarına seslenerek, "29 belediye başkanımızın cebinde birer anahtar var. O anahtarlar, ilçelerin veya belediyelerin kapılarının ya da kasalarının anahtarları değil. O anahtarlar, Atatürk'ün partisinin, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılındaki iktidarının anahtarlarıdır" ifadelerini kullandı.

Özel: “Dikili’nin Festival Geleneği Sosyal Demokrat Kimliğimi Güçlendirdi”

Festivalin açılış töreninde konuşan Özel, çocukluk yıllarında Dikili’de düzenlenen festivalleri büyük bir ilgiyle takip ettiğini belirterek, 1980'li yıllarda festivalin sürdürülmesinde önemli rol oynayan dönemin belediye başkanı Osman Özgüven’e teşekkür etti. "Çamlaraltı'nda Uğur Mumcu, İlhan Selçuk ve Ali Sirmen'le tanışmam Osman Özgüven sayesindedir," diyen Özel, bu deneyimlerin dünya görüşünü şekillendirdiğini ifade etti.

Özel, “Bir sosyal demokrat, sol görüşe sahip bir genç olduysam, sendikal mücadeleye saygı duyduysam, sınıfsız bir toplum hayali kurduysam, bu değerlerin benimsenmesinde Dikili’nin büyük bir payı vardır” dedi.

“CHP İktidarının Önünü Açmalarını Bekliyorum”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmir'de elde edilen başarıyı hatırlatan Özel, bu başarının daha büyük hedeflere ulaşmada bir basamak olacağını vurguladı. Özel, "Hem belediyeciliğin temel hizmetlerini en iyi şekilde yapacaklar hem de bugünkü büyük yakıcı ekonomik krizde vatandaşlarımıza sahip çıkacak sosyal politikaları hayata geçirecekler," diyerek belediye başkanlarına büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. Özel, belediye başkanlarından CHP'nin genel seçimlerde iktidara gelmesi için gerekli zemini hazırlamalarını beklediğini söyledi.

Suavi'ye Destek Mesajı

Türkiye’de bazı konserlerin ve festivallerin iptal edilmesine tepki gösteren Özel, yakın zamanda konseri iptal edilen sanatçı Suavi’ye de destek verdi. "Suavi'nin 30 Ağustos'ta Aydın'ın Çine ilçesinde vereceği konser için baskı yapılıyor. O gece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile İzmir Enternasyonal Fuarı'nı açtıktan sonra Çine'ye Suavi'yi dinlemeye gideceğiz" diyen Özel, özgürlükler üzerindeki baskılara karşı duracaklarını ifade etti.

Cemil Tugay: “Dikili’nin Beklediği Altyapı Çalışmasını Başlatıyoruz”

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, festivalin İzmir’in kültürel zenginliklerini, demokrasiye bağlılığını ve emeğe verdiği değeri kutlayan önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Tugay, İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu gibi Dikili’de de önemli projelere imza atacaklarını vurguladı.

Tugay, "Dikili’nin uzun zamandır beklediği altyapı çalışmalarını Kasım ayında başlatıyoruz. Sizlere söz veriyorum; bundan sonra Dikili’de denize hiçbir kirli su akmayacak. Arıtma tesisleri, terfi istasyonları ve diğer altyapı çalışmalarıyla Dikili’nin tüm mahallelerinin kirli suları tertemiz olacak" dedi.

Kırgöz: “Dikili’yi Kültür ve Sanat Kenti Yapmak Boynumuzun Borcudur”

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise konuşmasında festivalin önemine değinerek, etkinliğin sadece birkaç konserden ibaret olmadığını, Türkiye’nin ve dünyanın önemli konularının tartışıldığı bir platform olduğunu belirtti. Kırgöz, "Bu festival, Türkiye'nin siyasi ve düşünce hayatına mal olmuş bir etkinliktir. Dikili'yi kültürün, sanatın ve sporun yaşandığı, korunduğu ve paylaşıldığı bir kent yapmak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Açılışta Melek Mosso Sahne Aldı

Başkanların cebinde iktidarın anahtarı mı var !Açılış konuşmalarının ardından, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a günün anısına hediyeler takdim etti. Törenin ardından sahneye çıkan ünlü şarkıcı Melek Mosso, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Bakmadan Geçme