• Haberler
  • Genel
  • Batur: Kadına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz

Batur: Kadına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz

Konak Belediyesi Kadın Müzesi'nde Minou Mirabal'ın katılımıyla gerçekleşen Sınır Tanımayan Kadınlar 25 Sergisinde konuşan Başkan Batur,...

<strong>Batur: Kadına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz</strong>
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konak Belediyesi Kadın Müzesi’nde Minou Mirabal’ın katılımıyla gerçekleşen Sınır Tanımayan Kadınlar 25 Sergisinde konuşan Başkan Batur, İstanbul Sözleşmesi vurgusu yaptı. Başkan Batur, “Kadına şiddet sadece kadınların davası değil tüm insanlığın davasıdır. İster özel ister kamusal alanda olsun, kadınlara yönelik şiddeti kabul etmemiz mümkün değil ve asla kabul etmiyoruz” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesinde olmaktan çok mutluyum” diyen Mirabal ise “Mustafa Kemal Atatürk, dünyada insan hakları, demokrasi ve özgürlük için savaşan herkese ilham kaynağı olmuştur” diye konuştu.

Konak Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında düzenlediği Gülderen Depas’ın, “Sınır Tanımayan Kadınlar 25” sergisi, Kadın Müzesi’nde açıldı. 62 yıl önce diktatörlükçe katledilen Dominikli Mirabal kardeşlerden Maria Argentina Minerva Mirabal’ın kızı Minerva Josefina Tavzrez Mirabal (Minou Mirabal) sergi açılışının onur konuğu oldu. Açılışa Minou Mirabal ile birlikte ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Geçmiş Dönem Urla Belediye Başkanı Sibel uyar, Ege Kadın Buluşması Platformu Başkanı Şengül Baysak,  Dominik Cumhuriyeti Konsolosluğu temsilcileri,  kadın dernekleri temsilcileri, Konak Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı. Müzenin iki katında iki ayrı temada hazırlanan sergide Gülderen Depas’ın resmettiği 25 öncü kadının tablosunun sergisi ilk katta açılırken, ikinci katta ise katledilen kadınların üçüncü sayfa haberleriyle birlikte etkileyici bir şekilde yansıtıldığı sergi yer aldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sergi katılımcılarını “Onur dolu etkinliğimize hoş geldiniz” sözleriyle selamladı ve sanatçı Gülderen Depas ile kadına yönelik şiddete karşı hareketin dünyadaki önde gelen isimlerinden Minerva Mirabal’i konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 1960 yılında Dominik’te diktatörün emriyle vahşice öldürülen 3 kız kardeşten Maria Minerva Mirabal’in kızı Minou Mirabal için “Kadına yönelik şiddetin dünyadaki sembol ismi, bilim insanı, siyasetçi, direnişçi, cesur yürek ve bu konuda yaptığı çalışmalarla örnek bir isim” diyen Başkan Batur, Mirabal’in İzmir’den dünyaya insan hakları ve demokrasi konusunda önemli mesajlar vereceğini ifade etti. Başkan Batur, sözlerine şöyle devam etti: “Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı bir belediyecilik anlayışımız ve yaşam biçimimiz var. Kadın dostu bir belediye olmaya çalışıyoruz. Sizlerle beraber, özellikle kadınlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kadına şiddet sadece kadınların davası değil tüm insanlığın davasıdır. İster özel ister kamusal alanda olsun, kadınlara yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik şiddeti kabul etmemiz mümkün değil ve asla kabul etmiyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal mevzuatın yanında toplumsal zihniyetin de değiştirilmesi çok önemli. Konak Belediyesi olarak biz de toplumsal zihniyetin de değişmesi için farkındalık çalışmaları yapmaktayız. Kadın ve Aile Müdürlüğümüz bünyesinde kadınlara verdiğimiz sosyal ve psikolojik desteğin yanı sıra her yıl 25 Kasım’da düzenlediğimiz etkinliklerle bu soruna dikkat çekmeye çalışıyoruz.”  

SUNA GİZEM KAZANCI

Bakmadan Geçme