Batur Konak'taki çalışmalarını anlattı

Başkan Batur, Konak'taki üç yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği basın toplantısında, seçim öncesinde verdikleri sözlerin yüzde 80'ini...

Batur Konak'taki çalışmalarını anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Batur, Konak’taki üç yıllık hizmet dönemini değerlendirdiği basın toplantısında, seçim öncesinde verdikleri sözlerin yüzde 80’ini 3 yıl içerisinde gerçekleştirdiklerini söyledi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’taki üç yıllık hizmet dönemini Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi. İzmir basının önde gelen isimleri ve ulusal basın temsilcileriyle görsel, yazılı, internet medyası temsilcileri ve köşe yazarlarının katıldığı toplantıda, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi de yer aldı. Basın toplantısı, Başkan Batur’un Konak’ta hayata geçirdiği hizmet ve tesisler ile yapımı devam eden projeleri anlatan “Güzel İşler Kalbe Değer-Konak’ta Hizmet Dolu 3 yıl” adlı film gösterimiyle başladı. Film gösteriminin ardından gerçekleştirdiği sunumla basın mensuplarına Konak’taki üç yılını değerlendiren Başkan Batur, “Konak’ta tüm renklerimizle, inançlarımızla, kol kola yürüyen kocaman bir aileyiz. Bizim gayemiz, Konak’ta yaşamı kolaylaştıran, halka dokunan güzel işlerle daha çok kalbe dokunmak ve yüzlerdeki gülümsemeleri çoğaltmak. Çünkü biliyoruz ki; güzel işler kalbe değer. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Gururla söylüyorum ki, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen Konak Belediyesi öz kaynaklarıyla yatırım yapan, mali yapısı güçlü bir belediye oldu.” dedi.

“EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

Altyapıdan kültür-sanata, sosyal yardımlardan sağlıklı çevreye kadar geniş bir yelpazede hizmet ürettiklerine dikkat çeken Başkan Batur, “Konak Belediye Başkanı seçildiğim günden bugüne geçen üç yıllık sürede, tüm ekip arkadaşlarımla birlikte hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. İzmir’in kalbi, güzel ilçemiz Konak’ı daha iyi noktalara taşımak için birlikte emek veriyoruz” diyerek sözlerine başladı. Konak’ta şehrin tarihinden aldıkları güçle geleceğe yatırım yaptıklarını ve hedefledikleri Konak’a emin adımlarla yürüdüklerini vurgulayan Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:  “Üç yıldır görmezden gelen değil, kucaklayan; sorun yaratan değil, sorun çözen; kavga eden değil, iyi geçinen bir anlayışla çalıştık. Güzelliklere güzellik katmak için birlik ve beraberliği önemsedik. Bu yüzden her işimize ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz’ diyerek başladık, ‘Birlikte Konak’ sözünü dilimizden düşürmedik.”

YATIRIM DEĞİL YARDIM YILI

Görev süresinin üçte ikilik bölümünün tüm dünyayı sarsan Covid-19 pandemisiyle geçtiğini ifade eden Başkan Batur, bu süreçte yardımlaşmayı ve dayanışmayı hep ön planda tuttuklarını söyleyerek, “Daha önce de söylediğim gibi, bu dönem yatırım yılı değil yardım yılı oldu. Küresel salgında imkânlarımızın büyük bir kısmını hemşehrilerimize desteğe ayırdık. Sosyal yardımlara ağırlık verdik.Dayanışmayı bir adım öteye taşıyarak, hemşehrilerimiz arasında yardımlaşma ağları kurduk, kurmaya da devam ediyoruz.Meslek örgütleri ve STK’larla ortak akıl çerçevesinde işbirlikleri yaparken, muhtarlarımızla omuz omuza çalışıyor, hemşehrilerimizin sesine kulak veriyoruz” diye konuştu.

“GÜLTEPE’Yİ YENİLEMEKTEN VAZGEÇMEDİK”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, göreve gelir gelmez 300 hektarlık bir alan içinde 14 mahalleyi kapsayan ve yaklaşık 50 bin kişiyi ilgilendiren Gültepe bölgesini ele aldıklarını vurguladı. “İlçemizin mevcut yapı stokunu çağa uygun hale getirmek en büyük hedefimiz. Bu hedefe ulaşmanın yolu da eskiyen ve yıpranmış binaları yenilemekten geçiyor.Bir ülkede insan hakları ve demokrasinin gelişmişliği; o ülkenin kalkınmışlığı ile yakından ilgilidir. Konak’ta da vatandaşlarımıza kalkınma hakkını sunmanın yolunun eskiyen kenti yenilemekten geçtiğini biliyoruz. Bu yüzden, hemşehrilerimizi daha kaliteli yaşam alanlarına kavuşturacak kentsel dönüşüm planları hazırlamak için yola koyulduk. Plansız yapılaşma, sağlıksız konutlar, sosyal tesis ve yeşil alan azlığı maalesef ilçemizin kanayan yarası. 50 yıldır ihmal edilmiş, hep görmezden gelinmiş, çarpık yapılaşmada dünyaya örnek gösterilecek hale gelen Gültepe’nin kangrene dönmüş imar planı sorununa neşter vurduk” diyen Başkan Batur, 9 ay gibi kısa bir sürede Gültepe Kentsel Dönüşüm Planı’nı tamamladıklarını ifade ederek, planların her iki meclisten de oybirliği ile onay aldığının altını çizdi.  Şehir Plancıları Odasının açtığı bir dava ile planların iptal olduğunu ancak Gültepe’yi yenilemekten vazgeçmediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Batur, Şehir Plancıları Odası’nı önerilerini getirmeye ve sorunları masa başında çözmeye bir kez daha davet etti ve“Mahkemenin işaret ettiği noktaları yeniden ele alıp, bu bölgenin planını hayata geçirmekte kararlıyız. Bu olay sadece bize ve bölgede yaşayan halka zaman kaybettirdi. Yılmak, moral bozmak bizim anlayışımızda yok” dedi.

 

Bakmadan Geçme