• Haberler
  • İzmir
  • Bayındır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

Bayındır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

Bayındır'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Bayındır Kaymakamı Murat Mete ve Belediye Başkanı Davut Sakarsu'nun öncülüğünde gerçekleşen törenler, Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene gaziler, kamu çalışanları, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayan etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Öğrencilerin okuduğu şiirlerle duygusal anlar yaşanırken, programın sonunda protokol, Kaymakamlık makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

Akşam saatlerinde ise Bayındır’da geleneksel Fener Alayı düzenlendi. Bayındır Kaymakamı Murat Mete, Belediye Başkanı Davut Sakarsu, gaziler, muhtarlar, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve Bayındırlı vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen Fener Alayı, Atatürk Anıtı önünden başlayarak ilçe sokaklarında devam etti. Yürüyüşün sonunda tekrar Atatürk Anıtı önünde toplanan katılımcılar, halk oyunu gösterileri ile bayram coşkusunu doruğa çıkardı.

Bakmadan Geçme