Bayındır’da Tefecilere Operasyon

  Edinilen bilgiye göre, İzmir'in Bayındır İlçesinde Ödemiş Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ekiplerinde tefecilere...

 
Edinilen bilgiye göre, İzmir’in Bayındır İlçesinde Ödemiş Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ekiplerinde tefecilere büyük operasyon yapıldığı öğrenildi.
Sanıklardan alınan ifadeler, yapılan saha çalışmaları ile teknik ve fiziki takipler neticesinde tespit edilen şüphelilerin, ekonomik durumu iyi olmayan ve bankalardan kredi çekemeyerek nakit para arayışı içerisine giren vatandaşlara tefe usulü para vererek karşılığında muvafakatname ve yüksek meblağlarda senet imzalattırarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
 
Soruşturmanın neticelendirilmesi maksadıyla Bayındır ilçesinde bulunan toplam (5) şüphelinin yakalanıp gözaltına alınabilmesi ve suç unsurlarının ele geçirilmesi için toplam (11) adrese yönelik (7 ikamet-4 işyeri) düzenlenen eş zamanlı operasyonda (4) şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan operasyonda; 11 adet tapu senedi, 3 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet ruhsatsız tabanca, 101 adet tabanca fişeği, 6 adet ajanda, 5 adet senet ve29 adet boş senet koçanı ele geçirilmiştir.
Haber Merkezi

Bakmadan Geçme