• Haberler
  • İzmir
  • “Bayrağı kim indirdi?” tartışması sürüyor

“Bayrağı kim indirdi?” tartışması sürüyor

Bayraklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci birleşimi Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. Yeni İzmir...

Bayraklı Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci birleşimi Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre meclis öncesi geçtiğimiz günlerde basında yer alan “AK Partililer Türk Bayrağının astırmadı”  haberine ilişkin özür beklediğini dile getiren AK parti Meclis Üyesi Ahmet Öztep, “Hakkımda ağır ithamlarda bulunuldu. Sizden ricam bununla ilgili özür dilensin. Başta İlçe Başkanı Didem Gültekin ve meclis yönettiğiniz için sizden özür bekliyorum. Basına bu konuyla ilgili yalan yanlış haberler sızdırıldı. AK Partililerin Türk Bayrağı astırmadığı gibi yanlış haberler yazıldı” diye konuştu.

 “DAVAMIZI GERİ ÇEKECEĞİZ”

 AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Meclis üyesinin kendisini savunabileceği en önemli platform meclistir” ifadelerine yer vererek, haberin Bayraklı Belediyesi tarafından bülten olarak geçildiğini iddia etti.  Hızal’ın sözleri üzerine Başkan Sandal, “Bu konu üzerinde tartışılacak bir şey yok. Benimle de ilgili basına birçok şey düşüyor. Bizim yaşadığımız 100 tane negatif iş var. Biz mahkeme miyiz? Sonuç itibariyle emniyet meseleye el koydu. Bir taraftan kamu davası yürüyor. Aile büyükleri araya girdiği için biz davamızı geri çekeceğiz. Çocuklar darp edildi” ifadelerini kullandı.

AK Partili Hızal, “Kendisiyle ilgili bir yanlışı düzeltmek adına konuşma yapmak meclis üyesinin en doğal hakkıdır. Konuşmasındaki sorun ne?” diye sordu.

 “BAYRAĞA OLAN SEVDAMIZI KİMSE SORGULAYAMAZ”

Dilek ve temennilerde söz alan Öztep, “Hakkımda ağır ithamlarda bulunuyor ben de haliyle bununla ilgili durumu izah etmek zorundayım. Gümüşpala’dan Kalem Müdürünüz Berk Bey’e, Kültür Müdürünüz Osman Bey’e ve İlçe Başkanı Didem Hanım’a selamlar getirdi. Bir seçimi daha geride bıraktık. Milletimizin takdiriyle 15 seçimdir kaybetmeyen Sayın Cumhurbaşkanımız bu seçimde de galip gelmiştir. Seçimlerden yaklaşık 10 gün önce Bayraklı Belediyesi’nin 19 Mayıs etkinliği var denilmesi üzerine orada bulundum. Arkadaşlara vatandaşın balkonuna merdiven dayayıp izinsiz bir şekilde çıkmamaları gerektiğini söyledim.  O esnada ev sahibinin gelmesi üzerine belediye çalışanlarıyla çıkan tartışma sonucunda iş nasıl oluyor da AK Partililer Türk Bayrağı’nı astırmadı ve AK Parti belediye meclis üyesinin de aralarında olduğu 30 kişilik bir grup belediye çalışanlarını darp etti diye yalan bir haber servis ediliyor. Bizim Türk Bayrağı’na olan sevdamızı kimse sorgulayamaz. Sonrasında belediye çalışanları verdikleri yalan ifadeleri geri çekiyorlar ve bu ifadeleri Berk ve Osman Bey’in baskısıyla verdiklerini söylüyorlar. Seçim öncesi böyle yalan haberler yaymak kimseye bir şey kazandırmaz. Bu millet iftiralarınız değil de yaptığınız hizmetleri konuşsun” diye konuştu.

 “HAKKINI SEN ARA”

 Sandal ise konuya ilişkin açıklamasında, “Arkadaşlarımızın orada darp edildiği bir gerçek. Parçalanan bayrak var mı? Var. Ben kimin ne yaptığını bilmem, çocuklar kendi ifadelerini verdiler. Aile büyükleri araya girdiler ve biz aile büyükleri araya girdiği için davamızı geri çekiyoruz. Seçimde bu tür gerginlikler olur. Bir şeyi açıklarken yalanlarınız, iftiralarınız gibi ağır ithamları sana iade ediyorum. Genel seçimlerde kimin ne iftiralar attığını burada konuşmayayım. Ben hakim değilim hakkını sen ara. Bayraklı seçim sonuçlarına baktığınızda kuruma hakim olup olmadığımızı görürsünüz. Sizin Bayraklı’daki oyunu yüzde 35. Tarihi bir yenilgi” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN SÜRECİ SİZİ BEKLİYOR”

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş ise “Türkiye önemli bir sınav verdi. Keşke polemiğe girmeden önce açılışta bir tebrik mesajı verseydiniz. Siz seçimlerden sonra olamayacaksınız demiştiniz ya. Kim var sayın Başkan? Biz buradayız olmaya devam edeceğiz. Defalarca kez 14 Mayıs’tan sonra görüşeceğiz dediniz. Görüşüyoruz. Demokratik bir seçim oldu, iyi olan kazandı. Siz anneler gününü 23 Nisan’ı bile bu seçime bağladınız ama işe yaramadı. CHP’nin sıkıntısı milleti inandıramaması. 12 seçimdir kaybetmenizin tek nedeni bu. İnandıramadığı gibi karısındakine de güven vermiyor. Bayraklı‘ya gelelim. Bayraklı’da oyu siz mi aldınız? Sizin için zorlu bir süreç başlıyor. Kılıçdaroğlu’nun geçirdiği süreç sizi bekliyor” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme