• Haberler
  • İzmir
  • Bayraklı Belediye Meclisi'nde öğrencileri üzen karar!

Bayraklı Belediye Meclisi'nde öğrencileri üzen karar!

Bayraklı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu'nun üniversite sınavında ilk 100 bine girmiş öğrencilere 'ödül mahiyetinde 20 bin TL verilsin' önerisi oy çokluğu ile reddedildi.

Bayraklı Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, İrfan Önal başkanlığında gerçekleşti.

Bayraklı Belediye Meclisi’nde AK Parti Grubu’nun Ağustos Ayı’nda önerdiği “ilk defa üniversite sınavına girmiş ve sıralaması yüzbinin altında olan her başarılı öğrencimize destek ve başarı ödülü mahiyetinde 20.000 TL verilsin” önerisi oy çokluğu ile reddedildi.

Bayraklı Belediye Meclisi'nde öğrencileri üzen karar!

ÖĞRENCİLERİN VERİLERİNE ULAŞILAMADI

Önerinin reddedilme sebebini Bayraklı Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanı İpek Kul açıkladı.

“Bayraklı’da yaşayan her çocuk bizim için önemli” diyen Kul, Biz sadece 82 öğrencinin verisine ulaşabildik. İlk 100 bine giren öğrencilerin verisine ulaşmamız mümkün değil. 82 öğrenciye de belediyemizin daha önce yardım etmesi belediyemizin imkanlarında faydalanmaları nedeniyle ulaşabildik. Öğrencilerin kişisel verilere ulaşmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“BİZ MERKEZ BANKASI OLAN BİR KURUM DEĞİLİZ”

AK Parti Bayraklı Grup Başkanvekili Emre Demir, başarılı olan öğrencilerin belediyeye başvuracağı bir sistemin kurulabileceğini belirterek,  “Bayraklı Belediyesi’nin sitesinden bir duyuru yayımlayalım, bu başarıyı sağlamış öğrenciler kendileri başvursun” önerisine bulundu.

Demir’in önerisine Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Biz hukuken öğrencilerin verilerine ulaşamıyoruz. 20 bin TL ücretin bütçesi bu meclisten geçiyor. Biz merkez bankası olan bir kurum değiliz, 20 bin TL verebilme özgürlüğüne sahip değiliz” yanıtını verdi.

Önerge oy çokluğu ile kabul edilmedi
 

Bakmadan Geçme