Bayraklı işçileri grev ilanını astı!

Bornova ve Buca Belediyelerinin ardından Bayraklı Belediyesi işçileri de grev kararını belediye binasının girişine astı. Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin tıkanması nedeniyle 26 Kasım'da greve çıkacaklarını belirten işçiler, belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İzmir'de pek çok belediyede Toplu İş Sözleşmeleri'nin tıkanması üzerine belediye işçileri teker teker grev ilanlarını asmaya başladı.

Bayraklı Belediye binası önünde toplanan işçiler, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 26 Kasım'da greve çıkacaklarını duyurdu.

"BAYRAKLI TEMİZLENMEZSE SORUMLUSU İRFAN ÖNAL'DIR"

Bayraklı halkına seslen işçiler, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda 26 Kasım'dan itibaren çöpler alınmazsa, sokaklar temizlenmezse, parklar kurursa, evrak işleri sarkarsa bu durumun tek sorumlusunun Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'ın sorumlu olduğunu duyurdular.

Bayraklı işçileri grev ilanını astı!

Belediye binası bahçesinde yapılan basın açıklamasını DİSK Genel İş 6 No'lu Şube Sekreteri Muhsin Akıcı okudu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İzmir DiSK Genel-6 Nolu Şube olarak Sodem-Sen ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son 60 günlük sürecin içindeyiz.  Yani grev sürecine girmiş bulunmaktayız. Ve maalesef yaklaşık 100 gündür Sodem-Sen ile yapılan görüşmelerde enflasyonun altında rakamlar teklif edilerek bizlerin aklıyla alay edilmektedir.

"TEKLİF EDİLEN RAKAMLAR; KİRAMIZA, FATURALARIMIZA YETMİYOR"

Soruyoruz kendilerine: Onlar bu ülkenin yurttaşları değil midir?  Bu ülkede yaşamıyorlar mı? Sokakta, pazarda, markette yapılan zamlar her gün artarak devam ediyor. Teklif edilen rakamlar bizim ev kiramıza, elektrik, su ve doğal gazımıza yetmiyor. Peki, bizler ne yiyeceğiz, ne içeceğiz?  Daha çocuğumuzun okul masrafı var. Onların karnını nasıl doyuracağız?
 
Bizlerin bu hayat pahalılığına karşı sabrımız kalmadı. Oysaki Cumhuriyet Halk Partisi seçim öncesi ve sonrası TÜİK verileri gerçeği  yansıtmıyor.

Sürekli bunu telaffuz ederken bizlerle ortak dili kullanırken. Bugün Nasıl oluyor da TÜİK, verilerinin bile altında  bir teklif veriliyor.

Üç kurumun altı aylık enflasyon oranları ise şöyledir; 

  • TÜİK 24.73 
  • iTO 40.05 
  • ENAG 41.16 

Bayraklı işçileri grev ilanını astı!

Buna rağmen teklif edilen rakamların güvenmediğimiz TÜİK in bile altında kalması biz çalışanları karamsarlığa itmektedir. Sendika olarak ilk günden bu ana kadar Toplu Sözleşmemizin masada bitmesi konusunda büyük bir gayret gösterdik. Ve hizmet götürdüğümüz halkımıza her hangi bir olumsuzluk yansımaması için elimizden gelen tüm gayreti göstermiş ve açlığa mahkûm edildiğimizi duyuruyoruz.  Anlaşılan o ki müzakere ve uzlaşı ile bu sorun çözülmeyecektir. CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in de dediği gibi geçim yoksa seçim şiarını. Biz Bayraklı emekçileri,de geçim yoksa mücadele var, Grev var şiarıyla, Önümüzdeki 26 Kasım günü greve çıkıyoruz.

Bayraklı işçileri grev ilanını astı!

"MÜCADELEMİZİ SOKAKLARA TAŞIYACAĞIZ"

 Buradan çağrımızı Herkesi aynı kefeye sokmaya çalışan. Emeği mücadeleyi yok sayan Sodem,sen  Yetkilileri olmak üzere.  Grev davulları belediyemizin önünde çalınmasını istemiyorsanız aracıları aradan  çıkarıp. Toplu sözleşmemizin başına belediye başkanımızı davet ediyoruz. Çünkü işçiler bu kenti yönetsin diye belediye başkanlarına oy verdi. Ve belediye başkanımızı masaya davet ediyoruz.  Aksi takdirde 26 Kasım günü Bayraklı Belediyesi emekçileri greve çıkacaktır. Buradan ilan ediyoruz; mücadeleyi alanlara ve sokaklara taşıyacağız.

 

Bakmadan Geçme