• Haberler
  • İzmir
  • Bayraklı Şehir Hastanesi’nde ilk gün krizi: İşçiler çatıya çıktı!

Bayraklı Şehir Hastanesi’nde ilk gün krizi: İşçiler çatıya çıktı!

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi sözde hasta kabulüne başladı. Ancak ilk gün dev hastanede...

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi sözde hasta kabulüne başladı. Ancak ilk gün dev hastanede çok az sayıda hasta vardı. Hastanede şu an sevk işlemleri yapılıyor ve acil dışında herhangi bir MHRS kaydı, randevu kaydı alınmıyor. Başka hastaneden sevk için doktorun talimatı gerekiyor. Doktor Şehir Hastanesi’nde çalışmaya başlamışsa, hastasını buraya yönlendiriyor onun dışında randevu işlemleri yapılmıyor.

Kalça kireçlenmesi nedeniyle hastaneye şifa bulma amacıyla gelen bir hasta, muayene olmadan evine dönmek zorunda kalırken, 1 aya kadar kendisine telefonla ulaşılacağı bilgisini aldı.

İŞÇİLER EYLEMDE

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde 6 aydır paralarını alamayan işçiler hasta kabulünün başladığı gün 50 kişi eyleme yaptı. Polis ve güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine K.İ. ve A.B isimli iki işçi çatıya çıkarak intihar etme girişiminde bulundu.

İşçiler, hastanede 6 aylık işin olduğunu, hasta kabulüne başlanıldığını ancak sadece 3-5 kişinin hastaneye giriş yaptığını, paralarını aldıkları takdirde işe devam edeceklerini belirtti.

DEV TESİS

Bayraklı ilçesi Refik Şevket İnce Mahallesi’nde bulunan ve yapımına 2017 yılında başlanan İzmir Şehir hastanesi, açıldı. 2 bin 60 yatak kapasitesine sahip hastanede vatandaşlar; acil servis, poliklinik, görüntüleme hizmetleri ve laboratuvar gibi hizmetlerden yararlanabilecek.

İzmir ve Ege Bölgesi’nin en büyük sağlık kompleksi olan ve tam 628 bin 15 metrekare kapalı alana sahip İzmir Şehir Hastanesi; Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Adli Psikiyatri Hastanesi, Kemik İliği Merkezi, Organ Nakli Merkezi, İnme Merkezi, Uyku Merkezi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi’ni bünyesinde bulunduruyor.

Bin 24 kesit bilgisayarlı tomografi, 3 Tesla MR, 7 anjiyografi cihazı, 2 LİNAC cihazı, üst düzey radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp ünitesi gibi yüksek teknolojik cihazlarla hizmet verecek olan hastanede, aynı zamanda; 337 poliklinik, 54 ameliyathane, 374 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağının yanında 973 tek kişilik 321 de çift kişilik oda bulunuyor.

Bayraklı Şehir Hastanesi'nde ilk gün krizi: İşçiler çatıya çıktı!

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde 6 aydır paralarını alamayan işçiler 50 kişi eyleme başladı. Sonuç alamayan 2 işçi intihar girişimi için çatıya çıktı.#sondakikahaberleri #SONDAKİKA #BizimCocuklar #EURO2024 pic.twitter.com/37FyTn8cUf

— Yeni İzmir (@GazeteYeniizmir) October 16, 2023

Haber

 

Bakmadan Geçme