Bayraklı'da 'faaliyet raporu' gerginliği!

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-Bayraklı Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan meclis Toplantısı'nda Bayraklı Belediyesi 2022 Yılı Faaliyet Raporu...

Bayraklı'da 'faaliyet raporu' gerginliği!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-Bayraklı Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan meclis Toplantısı’nda Bayraklı Belediyesi 2022 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Raporun görüşüldüğü esnada, tansiyon yükseldi. Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü esnada Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, MHP Grubuna söz hakkı vermedi. Rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.

‘EKONOMİK KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın, belediyenin görevlerini aksatmadan yerine getirdiğini dile getirerek, “Geçmiş yıllar faaliyet raporu görüşmelerinde anlamadan sırf eleştirmek için bilgileri doğru yorumlamadan kısır ve anlamsız artışalar yapıldı. Faaliyet raporu özü itibariyle kurumu tanıtan ve faaliyetleri hakkında bilgi verir. Belediyemiz kanunda kendisine verilen görevleri yerine getirmektedir. Covid-19’u depremi anlattık şimdi de ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Yükselen döviz kurları nedeniyle ciddi artışlar meydana geldi ve bütçemiz eridi. Yaşanan olumsuzluklara rağmen 2022 faaliyet raporuna baktığımızda görevlerini aksatmadan yerine getirildi” dedi.

Apaydın vatandaşlara yönelik yapılan yardımları aktararak “Engelli ve yaşlılara 24 bin öğün sıcak yemek verildi. Ramazan ve Muharrem aylarında 13 bin kişiye iftar yemeği verildi. 2022 yılında; 10 bin 283 adet gıda paketi, 7 bin adet hijyen paketi, 3 bin 670 kırtasiye seti, 92 adet alışveriş kartı. 485 adet taziye paketi, 400 adet ikram aracı yardımı,58 adet kömür ve elektrik sobası, 5 bin kişiye yiyecek yardımı, bin 556 aileye ısınma yardımı, 75 kişiye nakdi yardım, 85 çocuk sünnet edildi” diye konuştu.

‘BEKLENENİN ALTINDA’

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, faaliyet raporunda proje değil belediyenin yapması gereken rutin işler olduğunu savunarak, “Söz verilen hiçbir proje vaat yerine getirilmemiş ama kalkılmış buraya gerçekleştirdiğimiz projeler diye yazılmış. Sizin döneminizde bu binada mobbingden dolayı kendisini camdan atmak isteyen bir personel oldu, gerçekten barışı sağlamışsınız Sayın Başkan. Faaliyet deyince insan, ‘Özkanlar Pazaryerini’ açtık ‘Şehir trafiğini düzenledik’ gibi vaatler görmek isterdik. Bunun yerine çiçek alımları, özel günlerde karanfil dağıtımı gördük… Gerçekten güzel bir proje sizleri tebrik ediyoruz. ‘Yıl içerisinde meclis üyelerinin yerel yönetimler ile ilgili eğitim toplantısı yapılmıştır’ Eğitime giden var mı? Bari meclis üyelerini karalamayın, yapmayın kardeşim. Ama tebrik ediyoruz, hiçbir meclis üyesini eğitime göndermediğiniz halde yalan bir şeyi yazmışsınız. Yaptığınız rutin işleri performanstan saymanız… Zaten esnafı gezmeniz dernekleri ziyaret etmeniz gerekiyor. Sonra personelle kahvaltılı toplantı yapmışsınız, bu da vaatleriniz içindeydi. Gerçekleştirilmiş, tebrik ederiz Sayın Başkan. Sizi dolayısıyla tebrik ediyorum, beklenenin altında bir faaliyet raporu” ifadelerini kullandı.

‘GİZLİ SAKLI BİR ŞEY YOK’

Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Hızal ise “Sizin faaliyetsizliğiniz ile alakalı grup başkanvekilimiz güzel bir konuşma yaptı. Biz sizin son faaliyet raporunuzu doğrusu faailyetsizliğinizi değerleniyoruz. Bu kitapçığı incelediğimizde çok farklı bir tablo ile karşılaşmadık. Sürpriz de olmadı. Bu faaliyetsizliğin vermiş olduğu suçluluk psikolojisi ile birtakım açıklamalar yapılıyor. Dün Serdar Sandal tarafından yapılan basın açıklamasını gördüğümde heyecanlandım. Faaliyet raporu öncesinde yapılan bu toplantının bültenini okumadan önce faaliyetlerini anlatacak sandık. Sonra bazı meselelerin politize ettiğini gördüğümüz, bolca hamasi ifadelerle dolu bir bülten gördük. Buradan da anladık ki hak vermemek mümkün değil. Bir belediye başkanı düşünün ki yaklaşık 1 buçuk milyar kaynak kullanacak ve Bayraklı’da söz vermiş olduğu hiçbir yatırımı hayata geçiremeyecek. Bu tartışmalardan sıyrılmak için başka bir tartışma konusu ortaya koymak zorunda. Yoksa, ‘Sayın Sandal, siz 1 buçuk milyarı ne yaptınız?’ diye soracaklar. Kredi mi açtınız? hayır. Asfalt mı döktünüz? Hayır. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinde bir tane konut mu yaptınız? Hayır. Ya da logoyu ne kadara yaptırdınız dediğimizde iki boyoz bir yumurta deyip İzmirliler le dalga geçmediniz mi? Hesap vermemek için yeni bir tartışma konusu ortaya koymanız gerekiyordu. Sayın Başkan, bu gayrimenkuller kimseden gizli satılmadı. Bayraklı sokaklarını geziyor olsaydınız, bunun ilanları asılıydı. Gizli saklı hiçbir şey yok” açıklamasını yaptı. Hızal’ın sözlerinin ardından, salonda tansiyon yükseldi.

CHP Grup Sözcüsü Gamze Gül Çamur: o ilanla bu ilan bir değil manipüle ediyorsunuz

Bayraklı Meclis Üyesi Özgür Hızal: Müsaade buyurun lütfen

CHP Grup Sözcüsü Gamze Gül Çamur: özgür bey siz satılmadığını söylediniz

Bayraklı Meclis Üyesi Özgür Hızal: Söylemedim. Sayın Başkan siz mi susturacaksınız ben mi susturayım?

CHP Grup Sözcüsü Gamze Gül Çamur: Sizin susturma gibi bir göreviniz yok

Serdar Sandal: Nasıl sattınız, onu söyle

Bayraklı Meclis Üyesi Özgür Hızal: Söyleyeceğim bekle

CHP Grubu: Faaliyet raporu konuşuyoruz

Bayraklı Meclis Üyesi Özgür Hızal: Gamze Hanım lütfen susar mısın? Ben konuşacağımı ne size ne gruptaki arkadaşlara sormam.

Bayraklı Belediyesi Meclis Başkanvekili İrfan Önal: Gündem maddesine bağlı kalmanız gerekiyor, gündem dışına geçince konuşursunuz.

Bayraklı Meclis Üyesi Özgür Hızal: bu nasıl bir demokrasidir nasıl bir demokratlıktır. Benim 10 dakikadır sözümü kestiniz. Arkadaşlar bir saniye bekleyin ne kadar sabırsınız.

CHP Grubu: Manipülasyon yapıyorsunuz

‘YİNE DE SİZİ SAVUNUYORUZ’

Salondaki tansiyonun azalmasının ardından Özgür Hızal, “Bayraklı Belediyesi’nin borcunu ödedik diyorsunuz. Bu borcun büyük bir bölümünü Bayraklılara ait olan arazinin SGK’ye takası ile ödediniz. Hala SGK’ye 350 belki 400 milyon civarında borç var. Eğer siz sokaktaki söylentiler üzerinden siyaset yapacaksanız işiniz var demek. Aynı söylentiler sizin için de yapılıyor. Hatta sizin partilileriniz o arsayı SGK’ye verildiğini sizin aracılık ettiğiniz sağlık kuruluşuna devredileceği söyleniyor. Ama seni yine biz savunuyoruz sayın başkan” dedi.

Haber

Hızal’ın eleştirileri ardından konuşan Serdar Sandal, “Bizim sizlerle aramızda çok ciddi bir fark var. İnsana yaklaşırken ahlaki ve ciddi bir fark var. İzmir’de eşit işe eşit ücreti hayata geçirmiş bir belediyeyiz. Siz seçim gelince şehitleri işçileri yeni hatırladınız. Kesenin ağzını yeni yeni açtınız. Sizin eleştirdiğiniz işler Büyükşehir’in ukdesinde olan işler. Biz bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışıyoruz. Keşke en iyi belediyenizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işin yüzde 1’ini yapsanız” diye konuştu.

Salonda gerginliğin yeniden artmasının ardından Başkan Serdar Sandal, MHP Grubu’na söz vermeden oturumu kapattı.

 

Bakmadan Geçme