Belediye çalışanları yavru kediyi kurtardı

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin temizlik çalışmaları sırasında çöplerin arasına sıkışmış halde bulunan yavru...

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin temizlik çalışmaları sırasında çöplerin arasına sıkışmış halde bulunan yavru bir kediyi kurtardı. Temizlik işleri personeli İrfan Sever, çöp kamyonundan gelen sesi fark ederek, yavru kediyi çöplerin arasından çıkarıp bakımını üstlendi.

ÇÖPLERİN ARASINDA HAYATA TUTUNDU

Haber

Minik yavru kedi, bulunmasının hemen ardından Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürüldü. Belediye uzman veteriner hekimleri tarafından muayene edilen Umut’un bakımıyla ilgili olarak İrfan Sever’e de bilgi verildi.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediye personelinin duyarlılığını övgüyle karşıladı. Başkan Mutlu, “Yaşam hakkının tartışılmaması gerekirken sokaktaki can dostlarımızın ölümünün bir hak gibi dayatılmasına en güzel cevabı Umut verdi. Tüm bu tartışmalar arasında hayata tutundu. Konak Belediyesi’nin duyarlı personeline örnek davranışı için teşekkür ediyor, tüm mesai arkadaşlarımla gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

ELBİRLİĞİYLE KURTARDILAR

Haber

Yavru kediyi kurtarmanın mutluluğunu yaşayan temizlik işleri personeli İrfan Sever, “Aracımızın içinde bir yavru kedi sesi duydum. Kazanın içine girip aradım ama önce bulamadım. Sonra arkadaşlarımdan yardım istedim. Arka aparatı kaldırıp, oradaki otları yavru kediye zarar vermeyecek şekilde çektik ve kediyi kurtardık. Sağ olsun arkadaşlarım da çok yardım etti. Çok sevindik. Mutluyuz, bir can kurtardık. O benim için bir umut. Onu yanımdan hiç ayırmayacağım. Adını da Umut koydum” dedi.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme